Prăjitură cu cremă de brânză

de diaconta in Prajituri, 29 Noi 2015 | 2171 vizualizari

 

Tot din categoria deserturilor foarte simple face parte şi această prăjitură.
Cum am găsit la piaţă,brânză de vaci foarte dulce şi cremoasă,mi s-a făcut instantaneu poftă de prăjitură cu brânză.
 
Nu am avut nici prea mult timp la dispoziţie,aşa că am pregătit-o rapid.

 

INGREDIENTE

Ingrediente foi (tava de 30x20 cm):

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g iaurt grecesc 10% grasime sau smântâna
  • 2 linguri cacao
  • 390 g faina
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • Sare
  • Vanilie

Ingrediente umplutura:

  • 700 g brânza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 lingura smântâna
  • 1 plic praf de budinca Dr.Oetker sau 1 lingura amidon
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare
  • Zmeura congelata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de brânză:

Am pregatit mai întâi umplutura. Am mixat brânza cu zaharul si smântâna si am adaugat sarea, aromele si praful de budinca.


Am lasat-o la frigider.


Pentru foi am mixat cele 4 oua cu zaharul, apoi ajutându-ma de un tel am încorporat uleiul, iaurtul si cacaoa.


Dupa aceea am pus alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt.


La final am pus vanilia.


In tava tapetata cu hârtie de copt, am pus jumatate din compozitie si am pus la cuptor la 180 de grade.


Dupa 15 minute, am scos din cuptor si am pus deasupra foii crema de brânza si zmeura. Deasupra am turnat compozitia ramasa.


Am nivelat si am pus iarasi la cuptor pentru 30 de minute.


E util totusi sa verificat cu o scobitoare când este coapta. Daca scobitoarea iese curata, puteti sa opriti focul în cuptor.


Am mai lasat-o putin în cuptor cu usa întredeschisa.


Se taie când s-a racit complet pudrata cu zahar.


Poftă bună !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:25

Perfecta! merge la favorite

diaconta 1

03.12.2015, 11:18

Andra,ma bucur ca-ti place Mie imi plac toate prajiturile cu branza

diaconta 1

03.12.2015, 11:18

Gicuta,ma bucur ca-ti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu iaurt