Prajitura cu crema de ciocolata si gris

de Valyvalentyna in Prajituri, 5 Iul 2014 | 7547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.Blat :
  • 3 oua,
  • 3 cani de faina,
  • 3 linguri de cacao,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lamaie,
  • 1 praf de sare,
  • 2 cani de lapte,
  • 1 esenta vanilie.
  • Crema 1 :
  • 400 gr margarina,
  • 100 gr zahar,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 4 linguri cacao.
  • Crema 2 :
  • 350-400 ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 4-5 linguri de gris,
  • 200 gr zahar
  • 1-2 linguri cacao.
  • Pt Sirop:
  • 150 gr zahar,
  • 200 ml apa,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • jumatate de esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si gris:

Pt. inceput preparam siropul: Caramelizam zaharul apoi turnam apa {atentie la maini} lasam pana scade un pic {la foc mic} adaugam esenta, zaharul vanilat si mai lasam putin apoi oprim focul si il lasam la racit.

Blat: Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma cu un praf de sare albusurile, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam tot asa cu grija faina amestecand de jos in sus cu o spatula. Galbenusurile cu esenta si coaja rasa de lamiie le omogenizam bine apoi adaugam laptele caldut si amestecam bine, praful de copt il stingem in putina zeama de la lamaie si o adaugam in compozitia de galbenus. Omogenizam foarte bine si la final rasturnam aceasta compozitie peste ceea de albus si usor amestecam.

Rasturnam jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptor preincalzit 180 de grade pt 25 de minute.

Intre timp facem crema 1: Mixam bine margarina cu zaharul {pina se topeste zaharul} apoi adaugam cacaoa, mai mixam 2 minute si la final adaugam zaharul pudra mai mixam 2 minute. Bagam la frigider pt 10 minute.

Crema 2: punem la foc mic laptele, amestecam zaharul cu cacaoa. Cand laptele s-a infierbintat adaugam grisul in ploaie amestecand continuu, apoi galbenusurile unul cate unul amestecand continuu. Oprim focul si o lasam sa se raceasca.

Cand blatul s-a copt il scoatem si il insiropam cu jumatate din cantitatea siropului, intindem crema 1 si bagam din nou la frigider pana se coace si al 2-lea blat. Cand al 2-lea blat e gata intindem crema 2 si bagam la frigider pentru 2-3 ore.

TIPS-URI

1

Se poate orna cu fructe {dupa preferinte}

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Valyvalentyna 1

07.07.2014, 08:21

Va multumesc tuturor!!

Valyvalentyna 1

07.07.2014, 08:21

Cu mare drag Rocsi..

Sylvie 1

08.11.2015, 17:38

Se poate inlocui,margarina,cu untul?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura la metru