Prajitura cu crema de ciocolata si gris

de Valyvalentyna in Prajituri, 5 Iul 2014 | 2588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.Blat :
  • 3 oua,
  • 3 cani de faina,
  • 3 linguri de cacao,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lamaie,
  • 1 praf de sare,
  • 2 cani de lapte,
  • 1 esenta vanilie.
  • Crema 1 :
  • 400 gr margarina,
  • 100 gr zahar,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 4 linguri cacao.
  • Crema 2 :
  • 350-400 ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 4-5 linguri de gris,
  • 200 gr zahar
  • 1-2 linguri cacao.
  • Pt Sirop:
  • 150 gr zahar,
  • 200 ml apa,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • jumatate de esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si gris:

Pt. inceput preparam siropul: Caramelizam zaharul apoi turnam apa {atentie la maini} lasam pana scade un pic {la foc mic} adaugam esenta, zaharul vanilat si mai lasam putin apoi oprim focul si il lasam la racit.


Blat: Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma cu un praf de sare albusurile, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam tot asa cu grija faina amestecand de jos in sus cu o spatula. Galbenusurile cu esenta si coaja rasa de lamiie le omogenizam bine apoi adaugam laptele caldut si amestecam bine, praful de copt il stingem in putina zeama de la lamaie si o adaugam in compozitia de galbenus. Omogenizam foarte bine si la final rasturnam aceasta compozitie peste ceea de albus si usor amestecam.


Rasturnam jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptor preincalzit 180 de grade pt 25 de minute.


Intre timp facem crema 1: Mixam bine margarina cu zaharul {pina se topeste zaharul} apoi adaugam cacaoa, mai mixam 2 minute si la final adaugam zaharul pudra mai mixam 2 minute. Bagam la frigider pt 10 minute.


Crema 2: punem la foc mic laptele, amestecam zaharul cu cacaoa. Cand laptele s-a infierbintat adaugam grisul in ploaie amestecand continuu, apoi galbenusurile unul cate unul amestecand continuu. Oprim focul si o lasam sa se raceasca.


Cand blatul s-a copt il scoatem si il insiropam cu jumatate din cantitatea siropului, intindem crema 1 si bagam din nou la frigider pana se coace si al 2-lea blat. Cand al 2-lea blat e gata intindem crema 2 si bagam la frigider pentru 2-3 ore.

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu fructe {dupa preferinte}

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Valyvalentyna 1

07.07.2014, 08:21

Va multumesc tuturor!!

Valyvalentyna 1

07.07.2014, 08:21

Cu mare drag Rocsi..

Sylvie 1

08.11.2015, 17:38

Se poate inlocui,margarina,cu untul?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S