Briose:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare foarte bine, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana cand compozitia capata consistenta unei creme, se adauga esenta de rom. Topim untul si il turnam in fir subtire peste crema de oua mixand in continuare, adaugam iaurtul si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn. Punem aluatul in forme si dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute.
Crema:
amestecam laptele rece cu frisca lichida, adaugam praful de crem ole si mixam pana obtinem o crema cu consistenta pufoasa, adaugam nessul si omogenizam.
Ornam briosele coapte si racite cu crema de ness.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro