Foi cu miere de albine si crema de lapte

de Angelina_Elena in Prajituri, 6 Iun 2014 | 5134 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 1 ou
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat + zeama de lamaie
  • 1 praf de sare

Crema de lapte:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 pachet unt de buna calitate
  • 1 borcanel dulceata de prune

Decor:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine si crema de lapte:

Foile: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.


Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.


Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam.


Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.


Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale.


Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt si putin ulei).


Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.


Crema: intr-un vas punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.


Punem vasul la foc mic si fierbe amestecand mereu cu telul ca sa nu se prinda si sa un faca cocolosi.


Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.


Lasam crema sa se raceasca apoi mixam untul spuma.


Cand budinca rece,dar nu complet (ci la temperatura camerei) adaugam peste unt cate 2-3 linguri si mixam bine.


Asamblare: ungem fiecare foaie cu dulceata de prune si jumatate din cantitatea de crema.


Ultima foaie se poate glazura cu ciocolata sau se poate pudra cu zahar.


Prajitura se da la rece, aseazand deasupra o greutate (un tocator de lemn mai greu).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

xana 1

06.06.2014, 23:48

Ksenya 1

07.06.2014, 08:19

Arata si suna bine

Rocsi 1

07.06.2014, 21:21

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu biscuiti