Desert tort Medovik cu blat pufos

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 20 Mar 2021 | 1501 vizualizari

 

Mie mi-a placut foarte mult tortul Medovik. De data aceasta am incercat varianta cu blat pufos. Delicioase ambele.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 90g miere
  • 10g praf de copt
  • 150g faina
  • 10 g ulei

Crema:

  • 500g smantana 35% grasime
  • 500g mascarpone
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 300-350g visine

Decor:

  • 200g frisca naturala
  • 100g zahar
  • 150g nuca
  • 50g migdale
  • 50g biscuiti
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Medovik cu blat pufos:

Pentru blat am pus pe foc mierea pana si-a schimbat culoarea, a inceput sa se albeasca. Am mixat ouale spuma cu zaharul pana ce acesta s-a topit. Peste oua am adaugat mierea calda, apoi uleiul. Am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul 21 cm. Am introdus tava in cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute. Blatul meu nu a crescut foarte mult si il puteam imparti in 3, ci doar in doua bucati , asa ca am mai pregatit inca o compozitie si am mai copt un blat. A doua compozitie a crescut mai mult si am impartit acest blat in 3 . Deci am obtinut in total 5 bucati de blat. Pentru crema am lasat cateva ore la scurs smantana. Am mixat smantana, am adaugat zahar pudra dupa gust, cam 3-4 linguri, apoi mascarponele la temperatura camerei. Pentru montare am asezat primul blat, l-am stropit cu zeama de la un compot de visine, am pus apoi un strat de crema si peste crema am distribuit visine. Eu am avut visine conservate de mine la borcan . Nu am folosit visine din compot pentru ca sunt zemoase. Am procedat la fel pana am terminat blaturile. Pe ultimul blat am distribuit putina crema, cat sa nu se usuce. Am introdus tortul la rece si a doua zi l-am imbracat in frisca batuta cu un plic de intaritor , apoi cu krantz de nuci si migdale amestecat cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o planseta umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-un tocator electric impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am imbracat tortul. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate( din comert).Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Medovik cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

22.03.2021, 20:01

Ina 1

26.03.2021, 21:54

Waaaa

Ancutsa 1

04.04.2021, 14:17

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort din foi cu miere