Tort din foi cu miere

de Valclaudia in Torturi, 12 Oct 2014 | 6437 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 100 gr. unt gras
  • 10 linguri miere
  • 4 linguri de zahar tos
  • 2 oua
  • 8 linguri de lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • cca.800-900 gr. faina alba
Crema:
  • 6 linguri zahar
  • 800 ml lapte rece
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 gr. unt sau margarina
Glazura si decor:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri frisca vegetala
  • inimioare din zahar si bombonele din ciocolata pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din foi cu miere:

Foile:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la170 grade.

Amestecam intr-un castron untul,cu mierea, cu zaharul,praful de sare,zaharul vanilat,praful de copt,ouale,laptele si faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l vom imparti in 9 parti aproximativ egale.

Fiecare parte de intinde pe masa de lucru infainata,asezam apoi foaia obtinuta pe tava unsa cu putin ulei. Mai potrivim foaia pe tava pentru a acoperi toata suprafata tavii, o impungem din loc in loc cu furculita si o dam la copt pentru 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor la margini.

Procedam asa si cu celelalte 8 foi; dupa ce le-am copt pe toate asezam un tocator mare din lemn peste foile suprapuse, pentru a ramane foile presate pana in momentul in care le umplem cu crema.

Crema:

Dizolvam amidonul si pudra de cacao in lapte rece (cca 150 ml), amestecam bine sa nu avem cocoloase.

Restul de lapte se pune la foc potrivit intr-o cratita. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si amestecul de amidon cu cacao.

Amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda crema de cratita. Dupa ce am obtinut consistenta unei budinci, tragem cratita deoparte si amestcam sa nu se formeze crusta peste crema, pana se raceste complet.

Dupa ce s-a racit, batem spuma untul/margarina la temperatura camerei,adaugam apoi cate o lingura de unt in crema fiarta, mizam la viteza mare pana se incorporeaza si apoi repetam procedeul pana incorporam tot untul in crema.

Cu aceasta crema umplem foile, asezam apoi din nou un tocator de lemn peste foile umplute, eventual asezam peste acesta si o greutate de cca 1-2 kg pentru a se presa uniform foile umplute cu crema.

A doua zi topim ciocolata neagra in frisca vegetala, ungem suprafata tortului cu ciocolata (mie mi-a ramas si ceva crema de la umplutura), presaram bombonele din zahar, lasam cel putin 2 ore sa se intareasca glazura complet, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din foi cu miere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Doboș