Desert foi cu gem de zmeura si crema de lapte

de mirela0911 in Prajituri, 30 Noi 2019 | 458 vizualizari

 

Foile de la aceasta prajitura imi plac tare mult si le folosesc la orice combinatie, sunt grozav de bune. Asa am procedat si de data aceasta, folosind o crema de lapte cu aroma de vanilie si gem de zmeura. A iesit o prajitura delicioasa si care poate fi preparata cu succes si de sarbatori.

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 1 ou mare
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 80 g iaurt grecesc
  • 450 gr faina

Pt. crema:

  • 120 g faina alba
  • 150 g zahar
  • 30 g zahar vanilat
  • 800 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • gem de zmeura

Pt. glazura:

  • 80 g ciocolata amaruie
  • 5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi cu gem de zmeura si crema de lapte:

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle.


Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat omogen si elastic, bun de intins.


Se imparte in 4 parti egale, se intind foi si se coc pe dosul tavii timp de 10-12 minute sau pana cand incep sa se faca usor maronii pe margini.


Crema: Intr-o craticioara se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat si se toarna putin cate putin laptele si se omogenizeaza. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si untul. Se amesteca bine bine apoi se lasa sa se racoreasca usor.


Intr-o tava se asaza o dfoaie, se unge cu un strat subtire de gem de zmeura apoi se adauga o parte din crema de lapte. Se continua la fel pana se termina foile. Se apasa usor peste prajitura pentru a face bine priza intre ele (foi) si se lasa pana a doua zi, acoperite cu folie alimentara, pentru a se inmuia foile.


Glazura: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati la topit in cele 5 lg de lapte. Se lasa pana se omogenizeaza (daca este nevoie se mai adauga putin lapte) apoi se traseaza dungi peste prajitura.


Se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si o budinca de vanilie in locul cremei de lapte.

2

Daca se acopera prajitura cu folie alimentara, se inmoaie mai repede foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu gem de zmeura si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

lucy2002 1

01.12.2019, 08:57

Adauga comentariu...

madi_marin 1

01.12.2019, 13:04

Ce bunatate!

dantes 1

06.12.2019, 10:10

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Amandine