Prajitura cu crema de lamaie si menta

de mirela0911 in Prajituri, 12 Iul 2016 | 2327 vizualizari

 

Este o prajitura racoroasa, aromata, cu un gust fresh, perfecta pentru caldura de afara!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lg lapte
  • 5 lg ulei
  • 10 lg rase cu faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 400 ml lapte
  • 5-6 crengute cu frunze de menta
  • 200 g zahar
  • 6-8 lg faina
  • 100 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 1 pachet unt de 80% grasime
  • bombonele pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si menta:

Blatul: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma tare, se adauga laptele si se mai mixeaza putin. Se pune si 1 lgt coaja rasa de lamaie.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt si se inorporeaza in spuma in doua reprize. Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 22x32 cm tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine blatul apoi se taie in doua pe orizontala.


Crema: Intr-o craticioara se pune laptele la incalzit. Cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se pun crengutele de menta spalate in prealabil. Se acopera oala si se lasa cca o jumatate de ora.


Intr-un vas se amesteca faina cu 100 ml lapte. Se indeparteaza menta si se pune laptele impreuna cu zaharul pe foc. Cand incepe sa fiarba se toarna faina dizolvata, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa la foc mic sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine. Se lasa la racit, apoi se adauga zeama si coaja de lamaie. Se amesteca.


Pe o tava se aseaza o parte de blat. Se unge cu 2/3 din crema, se niveleaza apoi se aseaza cealalta parte. Deasupra se unge cu restul de crema si se presara bombonele. Se da la frigider, apoi se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!


P.S.: Eu am insiropat blatul, dar cred ca nu era nevoie! Era ok si fara!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti se poate insiropa blatul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

27.07.2016, 06:29

Buna!

mirela0911 1

27.07.2016, 09:40

Vă mulțumesc!

Xandrinne 1

10.08.2016, 13:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea