Prajitura cu crema de vanilie si bezea

de sandytza in Prajituri, 5 Oct 2009 | 9264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
    • 6 oua
    • 10 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 70 gr faina
    • 1 praf de copt
  • Crema
    • 200 ml lapte
    • 6 plicuri zahar vanilat
    • 4 galbenusuri
    • 2 linguri faina
    • 250 gr unt
    • 200 gr zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si bezea:

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.



Se adauga galbenusurile, cacaoa si praful de copt si se bate bine.



Se adauga faina ,se amesteca bine , apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor 180 grade 25 min aprox. Se probeaza cu scobitoarea.



Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat, faina apoi se toarna treptat laptele.




Se pune totul pe foc si se amesteca continu pana cand incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.




Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul. Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine .






Se toarna crema de unt peste blatul racit si se niveleaza uniform.








Albusurile ramase de la crema se bat spuma pe abur impreuna cu 150 gr zahar .Se fierbe apa intr-o oala apoi se pune bolul in care se bat albusurile si se bate asa deasupra aburilor timp de cinci minute aprox. Pana cand devine bezea.

Se toarna bezeaua peste crema de pe prajitura . Cu o lingura se intinde si se modeleaza dupa gustul fiecaruia . Eu am intins bezeaua neuniform apoi am presarat praf de ciocolata .






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

ionix 1

15.10.2009, 18:27

heyyy, ce mai faci? am postat, in sfarsit, pozele si cu reteta ta http://www.bucataras.ro/retete/2171/prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_bezea.html

sandytza 1

17.10.2009, 22:46

Am vazut Ionix . Foarte bine arata felicitari

elena1988 1

06.03.2011, 08:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine