Prajitura cu crema ricotta si ciocolata

de papabundetot in Prajituri, 5 Aug 2013 | 3177 vizualizari

 

Pentru ca e weekend si sunt mult mai relaxata decat intr-o zi de munca obisnuita am si mai mare drag sa stau in bucatarie si sa creez retete noi,avand timpul de partea mea :)

Aveam in frigider ceva branza ricotta si nu prea stiam ce desert sa fac din ea,am apelat la bunavointa bucatarasilor harnici de pe bucataras.ro si cu ajutorul retetelor date de ei mi-au venit idei si am creat o prajitura gustoasa …in stilul meu.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 300 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 250 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • esenta de visine

Pentru glazura:

  • 200 gr ciocolata
  • 70% cacao
  • 200 gr unt,
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de trandafiri

Pentru crema:

  • 500 gr branza ricotta
  • 500 gr smantana din piata
  • 4 plicuri zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ricotta si ciocolata:

Blatul: Am separat galbenusurile de albus,albusul l-am batut spuma cu un praf de sare si l-am lasat deoparte,galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si le-am batut bine pana si-au triplat volumul si zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi galbenusurile peste spuma de albus,am amestecat,apoi am adaugat pe rand uleiul,esenta,faina si praful de copt si blatul astfel obtinut l-am dat la copt in cuptorul incins.


Glazura: Am pus o cratita pe foc mic,am adaugat untul si ciocolata si am amestecat pana s-au topit si s-au omogenizat complet apoi am luat deoparte si am lasat sa se mai raceasca si la urma am adaugat esenta si coaja de lamaie.


Crema: Smantana am batut-o bine pana cand s-a ingrosat,am adaugat zaharul si branza ricotta si am amestecat pentru a se omogeniza si s-a format o crema fina si delicioasa.


Dupa ce blatul s-a copt si racit l-am taiat in 2 am pus un strat de crema de branza si cateva fire de ciocolata,am pus cealalta bucata de blat,apoi glazura si am ornat deasupra cu frisca.


Am dat prajitura la frigider pentru a se raci dar…am gustat din ea inainte de a posta aici reteta…a iesit buna si pufoasa exact asa cum imi doream.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

05.08.2013, 10:26

Rocsi 1

05.08.2013, 10:58

Ce buna prajiturica

ianculubita 1

05.08.2013, 14:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu