Prajitura cu crema si spuma

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Dec 2014 | 4383 vizualizari

 

Aceasta prajitura se face intr-o tava normala de cuptor, dar pentru ca bunica mea a implinit astazi 81 de ani, am zis sa o bucur, facand un blat mai mic pentru prajitura si un blat, tot mic, pentru un tort.
Am avut si un mic ajutor de nadejde, care mi-a spart nucile!
Cat despre prajitura, este un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • 6 linguri ulei;
  • esenta;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • un praf de copt;
  • faina.
  • Sirop:
  • 250g zahar;
  • 800 ml apa.
  • Crema:
  • 6 galbenusuri;
  • 5 linguri zahar;
  • un pachet de margarina;
  • 2 linguri cacao;
  • nuci maruntite (optional).
  • Spuma:
  • 6 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 18 linguri zahar.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema si spuma:

Prima data se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Blat:

Intr-un castron se pun albusurile cu un praf de sare, iar intr-o farfurie se pun galbenusurile cu uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin bezea. Se adauga continutul din farfurie in castron si se amesteca, dupa care se pun faina si praful de copt si se amesteca in continuare foarte incet cu o lingura de lemn. Se adauga faina pana cand aluatul este potrivit de tare. Se toarna aluatul intr-o tava unsa si se baga la cuptor. Acesta va creste, dupa care va scadea un pic si va incepe sa se coaca. Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Sirop:

Intr-un ibric se ard 250g zahar, peste care se toarna apa, lasandu-se la fiert pana ce se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se freaca galbenusurile cu 5 linguri zahar si se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, dupa care se mixeaza cu un pachet de margarina si doua linguri de cacao. Optional se pot pune si nuci maruntite.

Spuma:

Se bat albusurile spuma cu 12 linguri zahar.

Separat, se ard 6 linguri zahar si se toarna peste albusuri, amestecand continuu.

Dupa ce s-a racit blatul, se insiropeaza si se lasa sa absoarba siropul. Apoi se pune crema si deasupra spuma. Se pot presara si nuci.

TIPS-URI

1

Bine este sa nu se umble la cuptor decat atunci cand blatul este aproape copt.

2

La spuma, baterea albusurilor si arderea zaharului este bine sa se faca simultan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema si spuma" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Marrio