Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca

de nico_nico in Prajituri, 27 Oct 2010 | 10772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 foaie de napolitana,
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 5 biscuiti mari,
  • 2 linguri faina,
  • 8 linguri nuca macinata.
  • Crema:
  • 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie,
  • 300 ml lapte,
  • 6 linguri zahar,
  • 250gr.margarina
  • Ornare:
  • 250 ml frisca lichida Hulala,
  • 1 plic intaritor de frisca,
  • 2 linguri zahar praf cu gust de vanilie,
  • 50 gr ciocolata neagra.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca:

Pentru blat: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul ca la bezea, apoi adaugi galbenusurile, biscuitii dati prin masina de tocat carne sau zdrobiti cu sucitoarea,nuca macinata si faina. Intr-o tava unsa cu margarina se aseaza foaia de napolitana peste ea blatul cu nuca si se da la cuptor pentru 25-30 minute.Se lasa la racit.


Intre timp se pregateste crema: laptele se pune la fiert cu zaharul si cand fierbe se adauga praful de budinca dizolvat in putin lapte, se amesteca pana se ingroasa.Se lasa la racit apoi se adauga margarina frecata in prealabil spuma.Crema se pune peste blatul rece si deasupra se pune frisca batuta bine cu intaritorul de frisca si zaharul.Se intinde bine cu un cutit umezit si se orneaza cu ciocolata razuita sau cu bombonele decorative.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Laly 1

27.10.2010, 10:39

Ce bine ca fetele sunt ocupate,asa pot sa pap in voie

lacrimioara 1

27.10.2010, 11:11

nici eu nu sant ocupata vin si eu la o praji

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piersicute
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mango rasturnata