Desert prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta

de Valclaudia in Prajituri, 29 Noi 2015 | 22795 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 3 oua mari de casa
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana nuca prajita si macinata
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare de Himalaya
  • 3 linguri miere poliflora
  • 1/2 kg faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 700 g smantana proaspata
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g ricotta

Pentru kranz:

  • 1 cana nuca taiata grosier
  • 150 g zahar tos

   

Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta:

Pentru inceput preparam Kranzul: Punem intr-o craticioara zaharul la topit. Cand devine lichid si capata culoare aurie adaugam nuca, amestecam rapid sa se omogenizeze, tragem craticioara deoparte si apoi turnam zaharul pe o plansa de lucru din silicon. Lasam sa se raceasca complet, apoi zdrobim kranzul cu un facalet.

Foi: Punem ouale, zaharul, mierea, nuca prajita si macinata, sarea de Himalaya, bicarbonatul intr-un castron incapator. Adaugam faina in ploaie si framantam un aluat elastic pe care il lasam la odihnit cel putin o jumatate de ora.

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Impartim aluatul in 4, apoi intindem pe rand cele patru foi si le coacem pe dosul tavii pana devin aurii. Inainte de a da tava la cuptor intepam foile din loc in loc cu furculita. Lasam foile la racit si ne ocupam de prepararea cremei.

Crema: Mixam smantana cu ricotta si zaharul pudra si cel vanilat pana obtinem o crema pufoasa.

Asamblarea: Asezam prima foaie, ungem crema in strat consistent pe intreaga suprafata, presaram Kranz, asezam restul foilor peste care din nou vom unge cate un strat de crema si presaram kranz.

Dam prajitura la rece peste noapte sa se fragezeasca foile, a doua zi o portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bunica 1

29.11.2015, 20:57

O bunatate!

miki_a 1

30.11.2015, 13:49

Tare buna trebuie sa fie, mai ales ca are nuca caramelizata!!!!

Gicuta 1

03.12.2015, 09:16

O prajitura minunata!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina