Prajitura in trei culori

de Julie in Prajituri, 12 Iun 2010 | 22711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar tos,
  • 5 linguri zahar farin,
  • 6 linguri faina,
  • 5 linguri ulei,
  • o lingura cacao,
  • o lingura cu coaja de lamaie rasa,
  • praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei culori:

5 albusuri se bat cu 10 linguri de zahar tos pana se obtine bezeaua.

Se adauga 5 linguri de ulei si praful de copt stins in zeama de lamaie,

apoi se pun 6 linguri de faina amestacand usor.

Se imparte compozitia in doua.

In prima se pun lamaia rasa si esenta de vanilie,iar in a doua esenta

de vanilie si o lingura de cacao.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se intinde compozitia alba si deasupra cea cu cacao.

Se coace in cuptorul deja incalzit, aprox 20 min.


In timp ce se coace se pregateste glazura astfel:


5 galbenusuri,esenta de vanilie si 5 linguri zahar farin se bat cu mixerul

pana se ingroasa si se deschid la culoare.

Cand este aproape gata ,prajitura se scoate din cuptor si se pune

deasupra glazura de galbenusuri.


Se da din nou la cuptor pentru 5-10 minute, pana se intareste glazura.

Se taie dupa preferinta, trecand tot timpul cutitul prin apa.


 

TIPS-URI

1

-Pentru a se vedea mai bine cele "3 culori",foloseste oua cu coaja rosie sauoua de tara,acestea au galbenusul de un galben mai pronuntat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

alexandra_p 1

07.05.2011, 18:01

am facut chiar astazi prajitura si nu mi-a iesit cum trebuie...in sensul k s-au amestecat putin cele 2 compozitii si glazura de deasupra sare..desi am copt-o suficient trebuie sa mai fie mici secrete pt k eu am mancat la cineva care a facut tot dupa reteta de aici si era mai buna

Sidy 1

06.02.2013, 07:54

Tare buna trebuie sa fie si usor de facut Merita testata ,Julie

babi5 1

25.08.2013, 14:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan marmorat