Desert prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta

de Valclaudia in Prajituri, 29 Noi 2015 | 16356 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 3 oua mari de casa
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana nuca prajita si macinata
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare de Himalaya
  • 3 linguri miere poliflora
  • 1/2 kg faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 700 g smantana proaspata
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g ricotta

Pentru kranz:

  • 1 cana nuca taiata grosier
  • 150 g zahar tos

   

Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta:

Pentru inceput preparam Kranzul: Punem intr-o craticioara zaharul la topit. Cand devine lichid si capata culoare aurie adaugam nuca, amestecam rapid sa se omogenizeze, tragem craticioara deoparte si apoi turnam zaharul pe o plansa de lucru din silicon. Lasam sa se raceasca complet, apoi zdrobim kranzul cu un facalet.


Foi: Punem ouale, zaharul, mierea, nuca prajita si macinata, sarea de Himalaya, bicarbonatul intr-un castron incapator. Adaugam faina in ploaie si framantam un aluat elastic pe care il lasam la odihnit cel putin o jumatate de ora.


Preincalzim cuptorul la 175 grade. Impartim aluatul in 4, apoi intindem pe rand cele patru foi si le coacem pe dosul tavii pana devin aurii. Inainte de a da tava la cuptor intepam foile din loc in loc cu furculita. Lasam foile la racit si ne ocupam de prepararea cremei.


Crema: Mixam smantana cu ricotta si zaharul pudra si cel vanilat pana obtinem o crema pufoasa.


Asamblarea: Asezam prima foaie, ungem crema in strat consistent pe intreaga suprafata, presaram Kranz, asezam restul foilor peste care din nou vom unge cate un strat de crema si presaram kranz.


Dam prajitura la rece peste noapte sa se fragezeasca foile, a doua zi o portionam si servim.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bunica 1

29.11.2015, 20:57

O bunatate!

miki_a 1

30.11.2015, 13:49

Tare buna trebuie sa fie, mai ales ca are nuca caramelizata!!!!

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:16

O prajitura minunata!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu visine