Cheesecake cu portocale (fara coacere)

de Dana_Retetegg in Prajituri, 23 Noi 2012 | 4896 vizualizari

 

In opinia mea, cheesecake-ul este cel mai usor si delicios desert! :)

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 300 g biscuiti,
  • 150 g unt,
  • 1 esenta de rom;
  • Pt crema:
  • 500 g branza dulce,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 200 gr zahar pudra,
  • coaja de portocala,
  • zahar vanilat,
  • esenta de portocala;
  • In plus:
  • felii de portocala,
  • fructe de padure,
  • folie de plastic/aluminiu sau hartie de copt cerata
  • o tava sau cratita.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocale (fara coacere):

Unul dintre motivele pt care am amanat o perioada cheesecake-ul era si faptul ca nu am o tava cu peretii detasabili. Insa, acum cand am facut cheesecake intr-o cratita normala va pot spune ca nu e musai sa aveti tava speciala caci se poate si asa :)



Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit si esenta de rom. Am amestecat bine.



Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu hartie de copt. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu am pus compozitia intr-o cratita cam micuta (20 cm diametrul) si blatul a iesit relativ inalt.



Am pus la frigider pentru 2-3 ore. Daca va grabiti o puteti lasa doar 1-2 ore.



Am batut frisca lichida cu zaharul. Am adaugat esenta de portocala, coaja de portocala si branza dulce. Amestecul trebuie sa fie omogen si pufos. Eu am folosit un mixer.



Am asezat crema de branza peste blatul de biscuiti, am nivelat si am pus la frigider inca 2-3 ore.



Pentru servire, am scos cheesecake-ul din forma cu ajutorul hartiei de copt, apoi am decorat cu fructe de padure si felii de portocala.



Prajitura se taie in felii exact ca un tort. Umeziti bine cutitul inainte de a taia fiecare felie.


Weekend frumos si insorit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 17:14

merci

Angelina_Elena 1

25.11.2012, 23:34

ce bunatate am ratat!

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 00:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu portocale