Cheesecake cu portocale

de Lau in Prajituri, 8 Dec 2013 | 1782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 200 g unt
  • CREMA
  • 1 cutie crema de branza
  • 200 ml frisca
  • 250 ml budinca de portocale
  • JELEU
  • sucul de la 1 rodie
  • 1 lingura faina
  • 2-3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocale:

Blatul - Maruntim biscuitii si nucile cu ajutorul robotului sau cu masina de tocat.


Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam intr-un bol biscuitii, nucile si zaharul si le amestecam. Adaugam untul amestecand bine pana rezulta o compozitie omogena. Tapetam o tava cu folie alimentara si adaugam compozitia si cu o lingura nivelam. Dam la rece pana este gata crema.


Crema - stoarcem 4 portocale, intr-un ibric adaugam sucul de portocale, 3 linguri de zahar si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam 1 lingura de faina dizolvata cu putin suc, amestecam continuu pana se ingroasa si devine ca o crema mai groasa, apoi se lasa sa se raceasca.


Mixam crema de branza cu zaharul, adaugam frisca si mixam pana se omogenizeaza, adaugam budinca de portocale si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza.


Scoatem tava de la frigider si adaugam crema, nivelam si dam din nou la frigider 2 ore (eu am lasat peste noapte)


Jeleu - curatam rodia si o adaugam in robot, o mixam bine (e mai usor). Cu ajutorul unei strecuratori strecuram sucul obtinut, evitand sa cada samburi.


Adaugam sucul intr-un ibric, punem zaharul, faina si amestecam bine, punem pe foc amestecand continuu pana obtinem un sos mai grosut.


Lasam sa se raceasca dupa care adaugam peste crema, dam din nou la rece 30 minute dupa care cu grija scoatem din tava si asezam pe un platou


Eu am decorat cu fructe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

gaby_gabytza 1

10.12.2013, 11:15

ce fain arata

Lau 1

12.12.2013, 09:43

adasev12 1

23.12.2013, 01:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu portocale (fara coacere)