Cheesecake cu portocale

de Lau in Prajituri, 8 Dec 2013 | 3874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 200 g unt
  • CREMA
  • 1 cutie crema de branza
  • 200 ml frisca
  • 250 ml budinca de portocale
  • JELEU
  • sucul de la 1 rodie
  • 1 lingura faina
  • 2-3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocale:

Blatul - Maruntim biscuitii si nucile cu ajutorul robotului sau cu masina de tocat.

Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam intr-un bol biscuitii, nucile si zaharul si le amestecam.  Adaugam untul amestecand bine pana rezulta o compozitie omogena. Tapetam o tava cu folie alimentara si adaugam compozitia si cu o lingura nivelam. Dam la rece pana este gata crema.

Crema - stoarcem 4 portocale, intr-un ibric adaugam sucul de portocale, 3 linguri de zahar si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam 1 lingura de faina dizolvata cu putin suc, amestecam continuu pana se ingroasa si devine ca o crema mai groasa, apoi se lasa sa se raceasca.

Mixam crema de branza cu zaharul, adaugam frisca si mixam pana se omogenizeaza, adaugam budinca de portocale si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza.

Scoatem tava de la frigider si adaugam crema, nivelam si dam din nou la frigider 2 ore (eu am lasat peste noapte)

Jeleu - curatam rodia si o adaugam in robot, o mixam bine (e mai usor). Cu ajutorul unei strecuratori strecuram sucul obtinut, evitand sa cada samburi.

Adaugam sucul intr-un ibric, punem zaharul, faina si amestecam bine, punem pe foc amestecand continuu pana obtinem un sos mai grosut.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam peste crema, dam din nou la rece 30 minute dupa care cu grija scoatem din tava si asezam pe un platou

Eu am decorat cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu portocale (fara coacere)