Cheesecake cu portocale

de Lau in Prajituri, 8 Dec 2013 | 1655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 200 g unt
  • CREMA
  • 1 cutie crema de branza
  • 200 ml frisca
  • 250 ml budinca de portocale
  • JELEU
  • sucul de la 1 rodie
  • 1 lingura faina
  • 2-3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocale:

Blatul - Maruntim biscuitii si nucile cu ajutorul robotului sau cu masina de tocat.


Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam intr-un bol biscuitii, nucile si zaharul si le amestecam. Adaugam untul amestecand bine pana rezulta o compozitie omogena. Tapetam o tava cu folie alimentara si adaugam compozitia si cu o lingura nivelam. Dam la rece pana este gata crema.


Crema - stoarcem 4 portocale, intr-un ibric adaugam sucul de portocale, 3 linguri de zahar si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam 1 lingura de faina dizolvata cu putin suc, amestecam continuu pana se ingroasa si devine ca o crema mai groasa, apoi se lasa sa se raceasca.


Mixam crema de branza cu zaharul, adaugam frisca si mixam pana se omogenizeaza, adaugam budinca de portocale si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza.


Scoatem tava de la frigider si adaugam crema, nivelam si dam din nou la frigider 2 ore (eu am lasat peste noapte)


Jeleu - curatam rodia si o adaugam in robot, o mixam bine (e mai usor). Cu ajutorul unei strecuratori strecuram sucul obtinut, evitand sa cada samburi.


Adaugam sucul intr-un ibric, punem zaharul, faina si amestecam bine, punem pe foc amestecand continuu pana obtinem un sos mai grosut.


Lasam sa se raceasca dupa care adaugam peste crema, dam din nou la rece 30 minute dupa care cu grija scoatem din tava si asezam pe un platou


Eu am decorat cu fructe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

gaby_gabytza 1

10.12.2013, 11:15

ce fain arata

Lau 1

12.12.2013, 09:43

adasev12 1

23.12.2013, 01:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu portocale