Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post)

de alilianaa in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 6480 vizualizari

 

Este una din prajiturile nostre preferate in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • o ceasca jumatate de ulei ( cca 150 g)
  • o ceasca jumatate de apa
  • un varf de bicarbonat de sodium alimentar
  • cateva picaturi de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • o jumatate de lingura de margarina
  • o lingura faina
  • Crema de gris:
  • 1 l apa, un praf de sare,
  • 15 linguri zahar,
  • cca 400 g gris,
  • un pachet de margarina Rama,
  • zeama de la doua lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post):

Intr-un bol se amesteca uleiul cu faina si un praf de sare, se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se amesteca pentru inceput cu un tel, cand aluatul s-a ingrosat, se transfera pe planseta si se framanta cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, nelipicios. Se pune la rece cca 20 minute.


Separat se amesteca margarina cu faina si se lasa de-o parte.


Se scoate aluatul de la frigider, se intinde bine si se unge cu compozitia cu margarina, se impatureste si se intinde din nou. Se repeta procedeul de mai multe ori, impaturirea fiind de fiecare data in alt mod.


Din acest aluat se fac trei foi care se coc pe dosul tavii.


Crema: apa se pune la fiert cu un praf de sare si cu zaharul. Cand clocoteste se adauga grisul in ploaie si se amesteca continuu. Se scoate telul si se amesteca in continuare cu o lingura de lemn. Se pune zeama de lamaie. Se gusta, daca mai are nevoie de zahar se adauga. Cand este gata se da de-o parte. Margarina se freaca putin si se adauga compozitiei de gris lingura cu lingura pana la omogenizare completa.


Asamblare: peste prima foaie se pune prima jumatate din compozitia de crema, se aseaza a doua foaie, crema si ultima foaie. Se lasa peste noapte la rece. Se pudreaza cand este servita.



 

TIPS-URI

1

se foloseste aceeasi ceasca/masura pentru partea lichida a foilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alilianaa 1

28.04.2015, 06:54

multumesc pentru apriecieri.

RuxyRux 1

28.04.2015, 08:01

Vai cum arataaa! Este si preferata mea!

Corinuta 1

01.05.2015, 16:34

Cred ca-i tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!