Prajitura cu fructe de padure

de ela in Prajituri, 26 Sep 2014 | 1017 vizualizari

 

am dezghetat frigiderul si am dat peste o multime de albusuri si fructe de padure congelate...asa ca...

 

INGREDIENTE

  • 900 ml albusuri congelate
  • 3 galbenusuri
  • 500 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta visine (sau altceva)
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr fructe de padure congelate+2linguri zahar pudra
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • faina pentru trecut fructele prin ea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de padure:

Lasam albusurile sa se dezghete cu cateva ore inainte.


Fructele de padure le scoatem intr-o sita si le lasam putin la scurs,dar nu trebuie sa le dezghetam.Inainte sa le punem in prajitura le acoperim cu zaharul pudra,apoi le trecem prin putina faina,ca sa nu se lase la fundul prajiturii.


Mixam bine albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine in continuare.Adaugam galbenusurile,apoi incorporam treptat zaharul vanilat si faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Punem si uleiul si esenta si omogenizam bine.


Impartim compozitia in doua si in una punem cacaoa.


Tapetam o tava mare in care punem aluatul cu cacao,apoi deasupra cel simplu.Presaram deasupra fructele si dam la cuptorul preincalzit,la foc mic cam 60minute,facem testu cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca.


Decoram dupa gust cu zahar pudra.Eu o parte am pus zahar pudra si alta,crema mascarpone cu frisca,batute cu putin zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

dantes 1

27.09.2014, 07:55

Delicioasa!

Rocsi 1

27.09.2014, 21:24

Eu as vrea 2-3 bucati ca arata prea bine!

ela 1

27.09.2014, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu fructe de padure