Prajitura cu fructe si Ceva Fin

de Valclaudia in Prajituri, 9 Noi 2013 | 2103 vizualizari

 

prajitura e o nebunie, pacat ca pozele nu prea sunt de treaba... :(

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa minerala
  • 6 linguri de faina (cu varf)
  • 50 gr. mac
  • Sirop:
  • 100 gr. zahar
  • 150 ml apa
  • 1 esenta vanilie
  • Crema 1:
  • 1 cutie branza Ceva Fin si pufos de la Delaco
  • 100 gr. zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • piersici decojite din compot
  • 1/2 plic gelatina hidratata
  • Stratul de ciocolata dintre creme:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • Crema 2:
  • 1 cutie mascarpone de la Delaco
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina hidratata
  • semintele de la 1/2 rodie
  • 200 ml frisca lichida
  • Stratul rosu de gelatina:
  • 400 ml sirop din compotul de piersici
  • 2 plicuri gelatina rosie (Dr.Oetker)
  • Decor:
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 50 ml frisca lichida
  • cca 150 ml frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe si Ceva Fin:

Preparam blatul cu o seara inainte dupa cum urmeaza:


Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam separat cu cate 3 linguri de zahar.


Peste galbenusuri adaugam zaharul vanilat, praful de copt stins in cativa stropi suc de lamaie, uleiul, apa minerala, apoi macul.


Incorporam albusurile batute spuma si faina, cu grija sa nu se lase compozitia.


Turnam amestecul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, dam la copt la temperatura medie pana trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor.


Preparam siropul din ingredientele enumerate, lasam sa se raceasca si insiropam blatul in tava in care l-am copt.


A doua zi preparam cremele si asamblam prajitura,urmand urmatorii pasi:


Hidratam 1 plic de gelatina in 100 ml apa rece. Dupa ce se incheaga, o incalzim usor pe baie de aburi si o impartim in doua, pentru ca o vom folosi la ambele creme.


Crema 1: mixam crema de branza Ceva Fin cu zaharul pudra. Adaugam frisca lichida, mixam la viteza mare a mixerului, turnam in fir subtire gelatina lichida iar la final adaugam piersicile din compot taiate bucatele.


Repartizam crema peste intreaga suprafata a blatului ramas ieri in tava si deja insiropat.


Topim ciocolata la foc mic in 50 ml frisca lichida. O lasam sa se racoreasca usor si o repartizam peste stratul de crema.


Trecem la crema 2: mixam crema mascarpone cu zaharul pudra.Adaugam frisca lichida, gelatina hidratata ramasa iar la final semintele de rodie. Repartizam crema peste stratul de ciocolata.


Gelatina rosie se prepara urmand instructiunile descrise pe ambalaj. Lasam sa se racoreasca putin, apoi o turnam peste crema2 si nivelam usor cu dosul unei linguri.


Dam tava la frigider pentru 2 ore apoi portionam prajitura dupa preferita.


Topim cea de-a doua ciocolata in frisca lichida, lasam sa se racoreasca putin si decoram portiile de prajitura cu aceasta glazura.


Peste ciocolata mai adaugam niste frisca batuta si tam tavile cu prajituri la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe si Ceva Fin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Cris2711 1

10.11.2013, 12:33

wow

laura_n 1

10.11.2013, 18:16

cat de apetisant arata

babi5 1

25.05.2014, 16:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si sos de fructe