Prajitura cu gem de capsuni

de Bunica in Prajituri, 30 Ian 2014 | 3932 vizualizari

 

Uffffffff!Ce ti-e si cu pofta de dulce! De cand m-am sculat, m-am tot gandit ca vreau ceva dulce. Nici prea dulce, dar si cu fructe. Am deschis caietul cu retete si m-am oprit la o prajitura. Nu stiu cat o sa va placa voua, dar mie-mi place!

 

INGREDIENTE

  • 200 g. unt
  • 250 g. zahar
  • 400 g. faina
  • 2 oua
  • 200 ml. lapte
  • 200 ml. apa minerala
  • 200 g. nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de pa o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • un borcan gem de capsuni-370g.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de capsuni:

Untul se mixeaza pana devine spuma.


Adauga pe rand cele doua oua mixand in continuare.


In aceasta compozitie se pune laptele,apa minerala si nuca mixand pana la omogenizare.


Faina se amesteca bine in compozitie ,sa nu faca,cocoloase.


Compozitia se imparte in doua.O parte se amesteca cu cacao si o parte se lasa alba.


in compozitia alca se pune coaja rasa de portocala.


Intr-o tava 30/40 cm.,tapetata cu hartie de copt se pune compozitia alba,care se niveleaza usor cu lingura.


Adauga gemul de capsuni si nivelezi usor.


In compozitia cu cacao se pune zaharul vanilat ,apoi cu lingura se pune peste gem.


Se pune si aluautl cu cacao,niveland usor.


Se da la cuptorul incins pentru 35-45 minute(pana trece testul cu scobitoarea.


Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza.


Putem sa o pudram sau nu.


Este pufoasa si foarte aromata.


 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de chec.

2

Se taie rece.Eu n-am avut rabdare si nu este taiata frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

MonaMimi 1

30.01.2014, 21:12

cred ca este foarte buna

Bunica 1

31.01.2014, 09:53

Este mon!

Alexandra Burz 1

03.02.2014, 23:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers