Prajitura cu gratii

de Denissa in Prajituri, 17 Ian 2013 | 6472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT -
  • 210 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 320 gr faina
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr nuci macinate
  • coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gratii:

Aluatul

Se freaca faina cu untul adaugand rand pe rand si celelalte ingrediente.

Aluatul obtinut se da la rece 1 ora si apoi se imparte in 2 parti egale.

Umplutura

Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie precum si nuca macinata.

Separat albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia cu nuca.

Din jumatate de aluat se intinde o foaie care se aseaza in tava presarata cu faina. Deasupra se toarna umplutura cu nuca.

Din aluatul ramas se fac suluri subtiri care se aseaza peste umplutura sub forma de gratii.

Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25  de minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gratii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Denissa 1

19.01.2013, 08:06

Rocsi multumesc

Merisor 1

27.01.2013, 08:45

Super!

Denissa 1

27.01.2013, 09:13

Multumesc Merisor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si caramel