Prajitura cu gris si ananas

de T I M E A in Prajituri, 27 Noi 2014 | 14151 vizualizari

 

Am venit cu o noua reteta numai buna pentru servit la micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 125 gr unt nesarat 82% grasime
  • 110 gr zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri gris
  • 250 gr faina
  • 8 linguri lapte
  • 2-3 linguri afine
  • Pentru tapetat tava:1 lingura unt +1 lingura gris + 1 plic zahar vanilat
  • 1 conserva ananas bucati Sun Food
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris si ananas:

Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 24 cm) cu unt si tapetam fundul tavii cu 1 lingura de gris si un plic de zahar vanilat.

Asezam apoi bucatile de ananas scurse de suc (le lasam cateva minute intr-o sita) si presaram peste ananas inca un plic de zahar vanilat.

Intr-un bol mixam ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul.

Adaugam untul topit apoi treptat grisul, laptele si faina amestecata cu praful de copt.

La final incorporam afinele.

Compozitia obtinuta o punem cu o lingura peste fructe si nivelam.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute sau pana prajitura trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racorit putin, rasturnam  prajitura pe un platou/tocator si pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Afinele nu sunt obligatorii dar categoric dau o culoare speciala acestui preparat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris si ananas" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris