Prajitura cu gris si ananas

de T I M E A in Prajituri, 27 Noi 2014 | 6268 vizualizari

 

Am venit cu o noua reteta numai buna pentru servit la micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 125 gr unt nesarat 82% grasime
  • 110 gr zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri gris
  • 250 gr faina
  • 8 linguri lapte
  • 2-3 linguri afine
  • Pentru tapetat tava:1 lingura unt +1 lingura gris + 1 plic zahar vanilat
  • 1 conserva ananas bucati Sun Food
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris si ananas:

Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 24 cm) cu unt si tapetam fundul tavii cu 1 lingura de gris si un plic de zahar vanilat.


Asezam apoi bucatile de ananas scurse de suc (le lasam cateva minute intr-o sita) si presaram peste ananas inca un plic de zahar vanilat.


Intr-un bol mixam ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul.


Adaugam untul topit apoi treptat grisul, laptele si faina amestecata cu praful de copt.


La final incorporam afinele.


Compozitia obtinuta o punem cu o lingura peste fructe si nivelam.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute sau pana prajitura trece testul cu scobitoarea.


Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racorit putin, rasturnam prajitura pe un platou/tocator si pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Afinele nu sunt obligatorii dar categoric dau o culoare speciala acestui preparat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lau 1

28.11.2014, 13:18

T I M E A 1

28.11.2014, 16:02

multumesc de aprecieri

kytz 1

12.10.2017, 07:20

Ce bună și aromată trebuie să fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ravani