TARTE CU MERE SI MIGDALE

de Roda in Prajituri, 30 Iun 2009 | 2028 vizualizari

 

Sunt , de fapt, mini-tarte, dar foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 50g.zahar,
  • 3 linguri unt nesarat,
  • 1 ou mare,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 1/2 ceasca migdale macinate,
  • 1 lingura faina alba;
  • Pentru crusta:
  • 454g.aluat pentru foietaj,congelat ;
  • Pentru umplutura:
  • 900g.mere,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingurita scortisoara;
  • Pentru servit:frisca sau crema de vanilie;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTE CU MERE SI MIGDALE:

1.Intr-un bol, se freaca untul cu zaharul.Se adauga oul , esenta de vanilie, se amesteca bine, apoi se pune faina si migdalele macinate.Se continua amestecarea pana cand compozitia devine spumoasa.Se acopera bolul si se pune la rece, in frigider.


2.Se decongeleaza aluatul de foietaj(sunt 2 foi) potrivit instructiunilor de pe pachet si se taie din prima foaie un patrat de 25x25 cm.Se taie foaia in sferturi cu un cutit ascutit.Se repeta operatia cu cealalta foaie.Vom obtine 8 patrate , pe care le asezam pe un fund de lemn captusit cu hartie de copt.Pe fiecare patrat se va pune din crema de ou,lasandu-se o margine de 1 cm.Se pun la rece ,in frigider,pentru 15 minute.


3.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.


4.Se curata , se spala merele, se taie felii ,se pun intr-un castron si se amesteca cu zahar si scortisoara.Se aseaza feliile de mere, suprapuse ,peste crema de ou.


5.Se coc patratele astfel pregatite 15-20 de minute ,se scot , se presara zahar, se pun din nou in cuptor pe cel mai de sus suport din cupotor si se lasa putin pentru ca zaharul sa se caramelizeze.Se lasa sa se raceasca si se servesc cu frisca sau crema de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTE CU MERE SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

COMENTARII (1)

adry88 1

03.06.2011, 21:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Cum se face Sosul Alfredo pentru paste