TARTE CU MERE SI MIGDALE

de Roda in Prajituri, 30 Iun 2009 | 2399 vizualizari

 

Sunt , de fapt, mini-tarte, dar foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 50g.zahar,
  • 3 linguri unt nesarat,
  • 1 ou mare,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 1/2 ceasca migdale macinate,
  • 1 lingura faina alba;
  • Pentru crusta:
  • 454g.aluat pentru foietaj,congelat ;
  • Pentru umplutura:
  • 900g.mere,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingurita scortisoara;
  • Pentru servit:frisca sau crema de vanilie;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTE CU MERE SI MIGDALE:

1.Intr-un bol, se freaca untul cu zaharul.Se adauga oul , esenta de vanilie, se amesteca bine, apoi se pune faina si migdalele macinate.Se continua amestecarea pana cand compozitia devine spumoasa.Se acopera bolul si se pune la rece, in frigider.


2.Se decongeleaza aluatul de foietaj(sunt 2 foi) potrivit instructiunilor de pe pachet si se taie din prima foaie un patrat de 25x25 cm.Se taie foaia in sferturi cu un cutit ascutit.Se repeta operatia cu cealalta foaie.Vom obtine 8 patrate , pe care le asezam pe un fund de lemn captusit cu hartie de copt.Pe fiecare patrat se va pune din crema de ou,lasandu-se o margine de 1 cm.Se pun la rece ,in frigider,pentru 15 minute.


3.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.


4.Se curata , se spala merele, se taie felii ,se pun intr-un castron si se amesteca cu zahar si scortisoara.Se aseaza feliile de mere, suprapuse ,peste crema de ou.


5.Se coc patratele astfel pregatite 15-20 de minute ,se scot , se presara zahar, se pun din nou in cuptor pe cel mai de sus suport din cupotor si se lasa putin pentru ca zaharul sa se caramelizeze.Se lasa sa se raceasca si se servesc cu frisca sau crema de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTE CU MERE SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

adry88 1

03.06.2011, 21:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor