Prajitura cu mascarpone

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Mai 2015 | 10318 vizualizari

 

1 mai muncitoresc,deci se munceste,asa si eu pe la bucatarie mi-am facut de lucru.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca prajita si macinata
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lamaie ,coaja si zeama
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 1 cutie de mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 350 g crema cu cacao chocremeo de la Kaufland
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri zahar
  • Ornat
  • frisca
  • 300 ml smantana dulce peste 35% grasime
  • 100 ml smantana de gatit 15 % grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • Sos de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone:

Blat : Albusurile cu un  praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugand uleiul ca la maioneza,apoi le turnam peste bezea si amestecam cu o lingura,pana omogenizam compozitia.La final adaugam nuca,faina si praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 28/20 cm,apoi turnam compozitia in tava,uniformizam si bagam tava la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca blatul.Dupa ce s-a racit il taiem in 3 parti.

Sirop.Siropul il pregatim la rece,frecam nessul cu zaharul pana se topeste si adaugam apa sa diluam.

Crema : Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul si apoi le punem pe baie de aburi pana incepe sa se ingroasa.Se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se adauga mascarpone si se omogenizeaza. Se lasa la frigider 30 min.Apoi de amesteca cu crema de cacao.

Frisca : Intr-un vas inalt punem smantana dulce (care este groasa) si smantana de gatit ( care este foarte lichida),adaugam si zaharul si apoi incepem sa mixam pana obtinem o frisca ferma.

Asamblare :

Dupa ce am sectionat blatul, asezam prima foaie o insiropam,adaugam o parte din crema,intindem uniform crema,apoi adaugam foaia a doua,o insiropam, intindem crema peste care punem ultima foaie, la fel o insiropam si intindem restul de crema.Portionam si ornam cu frisca si sos de ciocolata. De preferat sa stea la rece cateva ore, dar daca nu aveti rabdare mancati ca nu-i bine sa poftiti.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ligia Bxl 1

02.05.2015, 11:17

ce bun

Teo 1

03.05.2015, 23:04

savuroasa!

mirela0911 1

04.05.2015, 15:04

Delicioasa prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu crema de ciocolata si cocos