Mousse cu migdale si sos de caramel

de Ligia Bxl in Dulciuri, 7 Iun 2014 | 893 vizualizari

 

Imi place mousse-ul de orice fel, cu orice gust :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru mousse:
  • 150 gr zahar
  • 140 ml frisca lichida
  • 6 gr gelatina
  • 350 ml frisca batuta
  • cativa fulgi de migdale
  • 2 linguri apa
  • Pentru sos:
  • 50 gr de zahar
  • 60 ml frisca lichida
  • 1 lingura apa
  • Pentru ornat:
  • ciocolata rasa
  • cativa fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse cu migdale si sos de caramel:

Mousse: intr-o craticioara se pune zaharul si 2 linguri de apa, se amesteca pana se topeste zaharul. Se da craticioara de pe foc si se adauga frisca lichida (incalzita dinainte). Se amesteca toate apoi se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca bine pana se topeste gelatina si s-a incorporat cu toate ingredientele. Se lasa la racit si in acest timp se bate frisca care se adauga peste compozitia obtinuta. Intr-o tava cu foaie de copt se pun la cuptor ptr a se rumeni putin fulgii de migdale care se vor pune in crema obtinuta dupa racire.

Se varsa aceasta compozitie intr-o forma speciala ptr mousse unsa cu ulei de nuci sau migdale, se pune capacul si se da la rece ptr 2- 3 ore.

In acest timp se face caramelul astfel: intr-o craticioara se pune pe foc zaharul cu 1 lingura de apa, se amesteca continuu pana ce acestea se vor carameliza (pana devine o culoare maronie) nu se va tine pre mult pe foc dupa ce a devenit o culoare maronie ptr ca-si va schimba gustul (amarui). Se lasa la racit.

Dupa ce au trecut cele 2- 3 ore se scoate din forma pe o farfurie, se torna peste caramelul racit si se presara ciocolata rasa (daca nu aveti in casa decat ciocolata se poate topi apoi se intinde pe o planseta cu o spatula, se lasa la rece si apoi cu un cutit se razuie ptr a forma ciocolata rasa) apoi se adauga fulgi de migdale.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse cu migdale si sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

merisor 1

09.06.2014, 17:25

Ce bunatate!

Ina 1

09.06.2014, 17:36

Baaai, cum arata!
Bravo, Ligia! Ne surprinzi mereu!

Ligia Bxl 1

14.06.2014, 19:58

multumesc mult tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!