Desert mucenici umpluti cu nuca

de Lau in Dulciuri, 24 Apr 2020 | 2122 vizualizari

 

 m-am inspirat de la Jamila https://jamilacuisine.ro/mucenici-umpluti-cu-nuca-reteta-video/ 
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt topit
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 80 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • 1 ou
  • nuca macinata
  • miere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici umpluti cu nuca:

Drojdia o dizolvam cu putin lapte si o lasam la dospit 10 min.

Intre timp cernem faina, adaugam zaharul si sarea, amestecam facem o adancitura si adaugam ouale batute putin, untul topit si racit, drojdia si treptat adaugam laptele.

Framantam paana ce obtinem un aluat omogen si nelipicios, acoperim cu folie alimentara si lasma sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura-intr-un bol amestecam nuca cu zaharul, coaja de portocala si esenta, adaugam treptat lapte pana ce rezulta o compozitie densa si omogena.

Aluatul il impartim in 8 bucati egale care le vom modela putin, le acoperim cu folie alimentara cat pregatim mucenici.

Fiecare bila o intindem cu sucitorul sub forma unui sul, adaugam nuca si rulam cu grija ca sa formam un rulou.

Aducem capetele impreuna formand un cerc, apoi vom forma un 8, asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ii acoperim cu folie alimentara si ii lasam la dospit 15 min.

Ii ungem cu oul batut cu putin lapte si ii coacem cca 20 -25 min.

ii lasma sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp facem siropul-intr-un ibric adaugam ingredientele si punem pe foc, din momentul ce fierbe lasam sa fiarba cca 5 min, dupa care scoatem coaja de lamaie.

Lasam 2 min sa se raceasca putin, dupa care insirpoam mucenici raciti cateva secunde pe fiecare parte, ii asezam pe un gratar.

Ii ungem cu miere de albine si presaram nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici umpluti cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu iaurt