Desert strudel cu mere, nuci si fistic

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2018 | 2743 vizualizari

 

Stiti ca-mi place acest desert !
Merele sunt rase si gatite in compot .
Am folosit un aluat foietaj cumparat, il puteti face de casa daca aveti timp.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/strudel-cu-mere-nuci-si-fistic.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj dreptunghiular
  • 3 mere frumoase
  • 50 g de zahar
  • 20 g de unt (al meu era sarat)
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 linguri de fistic
  • 2 linguri de miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere, nuci si fistic:

Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare.

Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 15 minute.

Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida.

Lasati sa se raceasca. Scoateti batonul de scortisoara.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj.

Faceti un dreptunghi daca este rotund.

Taiati-l in 2 fasii egale.

Puneti merele racite in lungime in mijlocul fiecarei fasii. Puneti deasupra fisticul si nuca.

Formati un rulou lung din fiecare banda. Puneti-le pe o hartie de copt sau din silicon (partea neteda si frumoasa in sus).

Coaceti la cuptorul incins la 200 °C timp de 25 de minute.

Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere, nuci si fistic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema