Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d

de RuxyRux in Prajituri, 10 Apr 2011 | 9062 vizualizari

 

Oare ce-mi place mai mult la aceasta prajitura? Culoarea verde firul crud al ierbii, gustul puternic mentolat sau combinatia cu sosul bogat de ciocolata...mmmm....cred ca toate trei variantele la un loc incununate intr-o prajitura delicata si atat de delicioasa, multumesc Gabytza draga mea...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata
  • o lingurita praf copt
  • un vf cutit sare
  • 60 ml apa calduta

Crema:

  • 300 gr unt
  • 15 linguri sirop menta
  • 200 zahar pudra
  • 10 linguri frisca lichida
  • 2 pliculete vanilie

Glazura I

  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri sirop menta
  • 50 gr unt
  • o lingura ulei  

Glazura II

  • 220 gr ciocolata
  • o lingura zahar
  • o lingura sirop menta
  • 100 gr unt
  • o lingura ulei
  • putina apa

Sirop

  • 200 ml apa fiarta
  • 3 linguri sirop menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d:

Eu am modificat putin reteta si am scos galbenusul de ou( nu pot manca ou crud) adaugand cateva linguri de frisca. la glazura II am mai pus putina apa pentru a subtia sosul.


Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu apa calduta si zaharul le-am mixat foarte bine si am obtinut o crema cu consistenta unei smantani, eu am adaugat ciocolata topita apoi faina, praful de copt si cacaoa. Am batut spuma albusurile, am adaugat intai o parte( 2/3) si apoi restul amestecand usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt( eu nu stiu unde mi-a fost mintea si am uitat sa fac asta, am uns doar tava cu unt si apoi am turnat compozitia...mi-ar fi fost simplu sa scot blatul in primul caz, astfel ca am fost nevoita sa tai in doua blatul sa il pot scoate mai usor.


Am dat la 170 grade pentru fix 25 de minute. Am racit blatul apoi l-am taiat in doua transversal.


Crema: Eu am folosit numai unt si l-am mixat usor cu zaharul, vanilia, siropul de menta si apoi am inceput sa pun cate o lingura de frisca, pana am inglobat toata frisca in crema.


Asamblarea prajiturii: Am insiropat primul blat cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi am uns cu jumatate din crema.


Am preparat glazura 1 prin topirea la foc mic a ingredientelor amestecate intr-un ibric. Am dat zece minute la rece la frigider ai apoi am turnat peste prajitura. Am pus si restul de crema apoi blatul deasupra. La-m insiropat si l-am dat la rece toata noaptea( Gabytza ne specifica doua ore) Am preparat glazura doi prin topirea ingredientelor si amestecarea lor in ibric pe foc, am pus si putina apa deoarece imi place sosul mai subtirel si am servit cald peste prajitura rece portionata dupa dorinta.


E o prajiturica superba...o recomand cu drag...



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (90)

mihaelar63 1

17.04.2011, 00:09

Ce bunatate !!!

RuxyRux 1

17.04.2011, 10:39

Multumesc Mihaela...sa stii ca daaaaa....inca mai am sirop de menta

adry88 1

20.05.2011, 17:20

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere