Prajitura cu mere

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 3 Sep 2010 | 4310 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt foi:

  • 3 oua
  • 1 pahar de zahar/250 g
  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 4-5 linguri apa/lapte
  • 5 linguri miere
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

pt umplutura:

  • 1 kg mere dulci acrisoare
  • 1 pahar de zahar/250 g
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Punem oale, zaharul, mierea, apa inr-o oala, amestecam putin dupa care o punem pe foc, mestecand continuu pana se dizolva zaharul, apoi punem si untul, omogenizam compozitia si luam de pe foc.

Aceasta compozitie o punem peste faina amestecata cu praful de copt stins in zeama de lamaie si framantam un aluat elastic si moale, daca nu va ajunge faina mai puteti pune, insa nu trebuie sa iasa prea gros, il dam deoparte pentru cel putin 30 de min.

Intre timp punem zaharul intr-o tigaie/oala la caramelizat, apoi spalam si dam merele pe razatoarea mare, cu tot cu coaja. Dupa ce s-a caamelizat zaharul, atentie sa nu se arda, pentru ca va prind eun  gust amarui, punem merele, nu va seriati o sa se formeze bomboane de zahar ars, insa o sa se dizolve in sucul marului, lasam pana scade.

Impartim aluatul in 3 parti egale, dupa care intindem 3 foi,  vom pune prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sua cu hartie de copt, peste care vom pune jumatate din compozitia de mar caramelizat, apoi urmatoarea foaie si restul de mar caramelizat, peste care vom pune fasiute subtiri de aluat, pe care le taiem fie cu un cutit, fie cu un cutit pentru saratele, asa cum am facut eu.

Dam la cuptor pana aluatul prinde o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

03.09.2010, 11:42

super buna si noi vrem 3 bucatele

Dana Cristea - pusikmea 1

03.09.2010, 12:50

multumesc mult fetelor, mai am pt toata lumea

Corinuta 1

04.09.2010, 19:10

placeeeeee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si scortisoara