Prajitura cu mere

de Miha in Prajituri, 4 Apr 2015 | 3237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita extract de lamaie sau orice alta aroma va place
  • ~600 g faina
  • Pentru umplutura:
  • ~2 kg de mere
  • zahar dupa gust si in functie de cat sunt de dulci merele
  • 50 g unt
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit.


Intr-un vas mixam cele 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si extractul de lamaie si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina si framantam un aluat omogen.


Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi subtiri, de marimea tavii de aragaz (cea din dotarea standard a aragazului). N-am mai folosit faina la intins foile, le-am intins direct pe 2 bucati de hartie de copt. Una din foi am pus-o cu tot cu hartie in tava si am pus umplutura de mere deasupra.


Cea de-a doua foaie am rasturnat-o peste umplutura de mere si am dezlipit usor hartia de copt. Presam usor cu mana foaia de deasupra, apoi o intepam cu furculita din loc in loc, sa nu se umfle in timpul coacerii.


Dam tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.


Se lasa sa se raceasca in tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

 In functie de tipul de faina e posibil sa trebuiasca mai putina decat am folosit eu. Porniti de la 500 de grame si mai adaugati daca este necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

susu 1

25.04.2015, 08:41

Arata minunat, si eu am o reteta de genul asta, aluatul fraged, minunat, ce-as manca si eu o bucatica

Criss 1

25.04.2015, 15:37

De nerefuzat!

Bya Ralu 1

25.04.2015, 18:14

ce fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina