Prajitura cu mere

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 9 Mai 2015 | 2947 vizualizari

 

O prajiturica foarte usoara si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Foile:500 g faina
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 pachet praf de copt
  • 3 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 12 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat scortisoara
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

  • Framantam o coca din faina,margarina,zahar pudra,ou, praful de copt si smantana.Impartim coca in doua parti egale.
  • Merele curatate de coaja le dam pe razatoare si le punem intr-o cratita.Peste mere adaugam zaharul, scortisoara  si zaharul vanilat si punem cratita pe foc la calit. Dupa ce s-au calit le lasam la racit.
  • Intindem cele doua foi de marimea tavii in care coacem prajitura.Punem hartie de copt in tava, asezam prima foaie, apoi compozitia de mere si apoi a doua foaie. Ungem foaia de deasupra cu ou si o intepam  din loc in loc cu furculita.
  • Introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute pana capata o culoare aurie. 
  • Taiem prajitura rece si o pudram cu zahar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MOKUSKA 1

09.05.2015, 17:18

Cris2711 1

09.05.2015, 18:58

Rocsi 1

09.05.2015, 21:25

Foarte, foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pere