Prajitura cu mere

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 9 Mai 2015 | 3077 vizualizari

 

O prajiturica foarte usoara si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Foile:500 g faina
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 pachet praf de copt
  • 3 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 12 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat scortisoara
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

  • Framantam o coca din faina,margarina,zahar pudra,ou, praful de copt si smantana.Impartim coca in doua parti egale.
  • Merele curatate de coaja le dam pe razatoare si le punem intr-o cratita.Peste mere adaugam zaharul, scortisoara  si zaharul vanilat si punem cratita pe foc la calit. Dupa ce s-au calit le lasam la racit.
  • Intindem cele doua foi de marimea tavii in care coacem prajitura.Punem hartie de copt in tava, asezam prima foaie, apoi compozitia de mere si apoi a doua foaie. Ungem foaia de deasupra cu ou si o intepam  din loc in loc cu furculita.
  • Introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute pana capata o culoare aurie. 
  • Taiem prajitura rece si o pudram cu zahar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca