Prajitura cu mere

de GeorgiG in Prajituri, 9 Mai 2015 | 1034 vizualizari

 

O prajiturica foarte usoara si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Foile:500 g faina
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 pachet praf de copt
  • 3 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 12 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat scortisoara
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:


  • Framantam o coca din faina,margarina,zahar pudra,ou, praful de copt si smantana.Impartim coca in doua parti egale.

  • Merele curatate de coaja le dam pe razatoare si le punem intr-o cratita.Peste mere adaugam zaharul, scortisoara si zaharul vanilat si punem cratita pe foc la calit. Dupa ce s-au calit le lasam la racit.

  • Intindem cele doua foi de marimea tavii in care coacem prajitura.Punem hartie de copt in tava, asezam prima foaie, apoi compozitia de mere si apoi a doua foaie. Ungem foaia de deasupra cu ou si o intepam din loc in loc cu furculita.

  • Introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute pana capata o culoare aurie.

  • Taiem prajitura rece si o pudram cu zahar .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MOKUSKA 1

09.05.2015, 17:18

Cris2711 1

09.05.2015, 18:58

Rocsi 1

09.05.2015, 21:25

Foarte, foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu visine si ciocolata