Prajitura cu mere (de post)

de dannasb in Prajituri, 22 Mar 2011 | 32044 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si aromata,rapid de pregatit...si un excelent desert intr-o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • -1 kg mere
  • -1 cana gris
  • -1 cana faina
  • -1 cana zahar
  • -200 gr margarina(sau unt daca nu o faceti de post)
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1 plic praf copt
  • -200 gr nuca tocata.
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 linguri miere(optional).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (de post):

-Merele se spala,se curata de coaja..se dau pe razatoarea mare..se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat.. Intr-un vas ,punem cana de faina,cana de zahar si cana de gris,impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat..Le amestecam bine...impartind mai apoi compozitia rezultata .. in 2 boluri.. La fel procedam si cu merele...le imartim in 2 parti..


Margarina o taiem in 3 parti egale..si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici.. Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica...cu putina margarina si pesmet.. Pe toata suprafata vasului,asezam 1/3 din margarina taiata cubulete.. Continuam cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar..apoi 1/2 din compozitia de mere...


Peste mere,adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar..,inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata...,continuam sa asezam si cealalta jumatate,.. cantitate de mere.. Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete... Tocam nuca.. mai mare..presarand-o deasupra merelor.. Eu am pus si putina miere deasupra....apoi am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la foc moderat


Se lasa sa se raceasca,(daca rezistati...ca miroase..pfoaii..nu am cuvinte..:))..)...dupa care se portioneaza...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 13:01

Bya Ralu 1

27.11.2012, 17:01

bun bun

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 00:35

ce bunatate !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de castane