Prăjitură cu miere de albine a la Camelia

de Bucataras Dragos in Dulciuri, 17 Apr 2009 | 8146 vizualizari

 

Buna searaaaaa!Am onoarea si deosebita placere de a va prezenta inca un Bucataras! Este vorba despre Camelia, care mi-a trimis o reteta pentru concursul “RETETA MEA”. Iata cateva poze si evident reteta!

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 2 oua intregi,
  • 150g zahar,
  • 30 g unt sau margarina,
  • 4 linguri miere de albine,
  • 3 linguri lapte,
  • o lingurita bicarbonat.
  • Crema :
  • 170gr unt sau margarina. Se freaca cu 200 gr zahar si un praf de vanilie. Se fierb 200 ml lapte cu 2 linguri de gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu miere de albine a la Camelia:

Foile: 2 oua intregi, 150g zahar, 30 g unt sau margarina, 4 linguri miere de albine, 3 linguri lapte, o lingurita bicarbonat


Aceasta compozitie se pune pe aburi sa fiarba si se freaca continuu pana se ingroasa putin. Se da jos de pe abur, se adauga 450 gr faiana, se framanta si se imparte in 4 parti egale. Se unge tava pe dos si se coc pe rand foile.


Crema : 170gr unt sau margarina. Se freaca cu 200 gr zahar si un praf de vanilie. Se fierb 200 ml lapte cu 2 linguri de gris. Dupa ce se raceste se amesteca cu untul.


Cum asezam: foaie, crema, foie, gem, foaie, crema, foaie. Peste ultima foaie se asaza o planseta peste care se pune o greutate. A doua zi se glazureaza si se taie.


“Pofta buna”, ne spune noul bucataras, Camelia!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu miere de albine a la Camelia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Oana 1

21.02.2009, 21:32

Bine ai venit printre bucatarasi, Camelia. Si succes!

crisstina 1

13.07.2009, 14:24

oauu felicitarii super praji

elena1988 1

04.03.2011, 16:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida