Prajitura cu migdale si cirese

de Ancutsa in Mancare copii, 2 Iul 2019 | 281 vizualizari

 

Această prăjitură cu blat de migdale, însiropată cu rom, cremă de vanilie, glazură de ciocolată neagr, cremă cu smântână dulce și cireșe galbene și roșii am pregătit-o din dorința de a ne bucura de un desert la sfârșit de săptămână. Am vrut să reduc consumul de zahăr, ținând cont că oricum ciocolata are aportul ei de zahăr, de aceea am înlocuit, acolo unde s-a putut, zahărul cu îndulcitor, iar frișca lichidă îndulcită Uht cu smântână 35 %. Desigur, smântâna nu are consistența pe care o are frișca lichidă, cu care m-am obișnuit, însă e o alternativă mai sănătoasă pentru un produs UHT și voi folosi mai des smântâna de-acum pentru că frișca pe care o foloseam de obicei m-a dezamăgit de câteva ori.
„Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi:
  • 8 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 150 ml ulei,
  • 6 linguri făină,
  • 3 linguri migdale măcinate,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru cemă:
  • 2 gălbenușuri,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 5 fire de șofran,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 50 g (2 linguri cu vârf) făină,
  • 300 ml lapte,
  • 50 g unt,
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • O linguriță rom,
  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 120 g ciocolată neagră,
  • 2 linguri lapte,
  • 25 g unt,
  • Pentru decor:
  • 200 g smântână 35 % grăsime,
  • 30 g ciocolată cu lapte,
  • 2 lingurițe de cacao pentru pudrat,
  • Cireșe roșii, după gust,
  • Cireșe galbene, după gust
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu migdale si cirese:


Blaturile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, uleiul, migdalele, făina și praful de copt. Din compoziția rezultată se coc 2 foi, pe rând, folosind o tavă 25x25 cm, pregătită cu foaie de copt, la foc mic, până trec testul scobitorii.


Crema:


Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, îndulcitorul, zahărul vanilat Bourbon, făina și laptele cald în care am infuzat șofranul, bătând cu un tel, pentru a omogeniza și aera compoziția. Se fierbe pe foc mic, până se îngroașă. Se dă de pe foc, se adaugă untul, se amestecă și se lasă la răcit.


Siropul:


Se aduce fierb împreună, pe foc mic, câteva minute, apa cu îndulcitorul și romul, se ia focul și se lasă la răcit.


Glazura de ciocolată:


Se topesc împreună într-un vas aflat pe baie de abur, ciocolata cu laptele și untul. Se amestecă, se omogenizează, se lasă la răcit.


Montare și decor:


Se spală cireșele și se lasă la uscat pe o tavă pregătită cu șervete de hârtie. Apoi se curăță de sâmburi și se taie în jumătăți.


Folosind un inel reglabil, dreptunghiular, se așază pe un platou sau un carton special pentru cofetărie, primul blat, care se însiropează. Se întinde crema de vanilie, nivelând frumos cu o spatulă. Se așază cireșele, îndesându-le ușor.


Se așază cu grijă al doilea blat, care se însiropează și el.


Se nivelează și glazura de ciocolată, apoi se dă la frigider o oră până se întărește glazura.


Se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur, se lasă la răcit. Se încorporează treptat smântâna dulce, folosind un tel, apoi se bate ușor cu telul aprox 5 minute, până se îngroașă ușor.


Se scoate prăjitura de la rece, se întinde crema cu smântână, se pudrează cu cacao și se ornează cu cireșe. se dă la frigider, apoi se îndepărtează inelul și se porționează.



Timp de pregătire: 2h 30min


Timp de gătire: 22 min


Porții: 12


Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/prajitura-cu-migdale-si-cirese.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

03.07.2019, 20:20

Lucy, multumesc frumos!

dantes 1

05.07.2019, 09:19

Delicioasa!

Ancutsa 1

05.07.2019, 15:27

Multumesc frumos, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu branza
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas