Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată

de sisterskitchen in Prajituri, 20 Feb 2012 | 4145 vizualizari

 

Ziua îndrăgostiţilor se apropie cu paşi repezi şi ne-am gândit să pregătim câteva reţete care să le vină în ajutor celor care vor să pregătească o surpriză dulce persoanei iubite. Pentru azi am ales să vă încântăm cu această prăjitură care nu dă multă bătaie de cap la prepararea ei şi este absolut delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • 125 g unt topit şi răcit
  • 1 lingură esenţă de migdale
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 200 ml smântână lichidă
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 2 plicuri de zahăr vanilat 
  • 1 mână de migdale măcinate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată:

Untul se amestecă cu zahărul, până devine cremă

Ouăle se bat timp de zece minute cu mixerul, după care le punem peste unt şi mixăm 5 minute.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa şi mixăm bine 5-10 minute.

Compoziţia se pune într-o tavă rotundă unsă cu unt şi se dă la cuptor pentru circa 30 de minute.

Când este gata, se scoate şi se lasă să se răcească complet, după care se taie pe jumătate.

Pentru cremă procedăm astfel:smântâna lichidă se pune într-un bol, se adaugă zahărul vanilat şi se bate până se întăreşte. Între timp topim ciocolata la bain marie. O lăsăm să se răcească puţin şi o turnăm peste smântână. Se amestecă uşor cu lingura

Blatul se însiropează cu rom sau cu esenţă de rom. Pe un platou punem jumătate de blat, ungem bine cu cremă, după care punem deasupra şi celălalt blat.

Se îmbracă totul în cremă , se decorează cu fulgi de ciocolată şi inimioare din zahăr.Se lasă la rece circa 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Acoperis de casa"