Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata

de deyutzky in Prajituri, 17 Sep 2014 | 4275 vizualizari

 

E prima data cand fac o prajitura cu morcovi si va spun cu mana pe inima ca e una din cele mai delicioase prajituri! De mult timp aveam in plan sa incerc morcovii in retetele de prajituri si acum le-a sosit randul :D Textura sa este pufoasa si poate fi combinata cu orice va place: gem, dulceata sau orice creme va plac....eu i-am facut o glazura de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pt o tava rotunda cu diam. 22cm:
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar tos
  • 3 linguri zahar pudra
  • 60 g unt pe care il vom topi
  • 3 linguri de ulei
  • 200 g morcovi razuiti pe razatoarea mica
  • 1 plic praf de copt
  • 160 g faina
  • 1/2 lgt de scortisoara
  • Glazura:
  • 2-3 linguri de lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata:

Ouale le batem sau le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.

Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.

Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara si o turnam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a mixerului.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam tava la cuptor la foc mic pentru aprox. 40-45 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata. O scoatem din cuptor si o lasam la racit apoi o imbracam cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.

Glazura: Topim 80 g ciocolata si amestecam cu laptele (se pune laptele treptat pana cand se leaga cu ciocolata topita) iar 20 g de ciocolata o dam pe razatoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

diaconta 1

17.09.2014, 14:39

Tare bine mai arata si trebuie sa fie buna rau

susu 1

06.11.2014, 09:30

Am facut-o ieri si am postat-o pe bucataras,foarte buna, moale, pufoasa si aromata, eu i-am mai adugat doua maini de stafide hidratate in rom, multumim de reteta

deyutzky 1

06.11.2014, 10:14

susu, ma bucur tare mult ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu morcovi