Prăjitură cu mousse de coacăze

de Rita Ilies in Prajituri, 31 Mar 2015 | 5991 vizualizari

 

Recunosc! Deserturile cu ciocolată sunt preferatele mele, dar nu pot să nu mă bucur și de cele cu fructe mai ales când și cei din jurul meu le adoră. De data aceasta simțeam și eu nevoia unui desert mai acrișor dar în același timp fin și cu o textură de norișor. :)

Coacăzele sunt o minune de la natură, drept urmare, prăjitura aceasta este o minune de la mine. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 5 ouă
  • 6 linguri cu făină
  • 5 linguri cu zahăr
  • o lingură cu apă minerală
  • o lingură cu ulei
  • un praf de sare
  • Ingrediente sirop:
  • 100 ml lichior de coacăze ( opțional )
  • 50 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 3 linguri cu zeamă de lămâie
  • Ingrediente pentru mousse-ul de coacăze:
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 700 g coacăze roșii și negre, proaspete sau congelate
  • 150 g zahăr
  • o păstaie de vanilie
  • 30 g gelatina vegetală
  • Ingrediente pentru ganache:
  • 250 g ciocolată neagră
  • 5 linguri cu smântână pentru gătit ( sau smântână grasă )
  • o linguriță cu unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mousse de coacăze:

Blatul este cel obișnuit. După ce separăm ouăle, batem albușurile spumă tare. Nu uităm să adăugăm praful de sare. Când bezeaua este tare adăugăm alternativ gălbenușurile, uleiul și apa minerală. Cernem, treptat, făina și o încorporăm cu o spatulă.

Până când cuptorul se-ncinge, tapetăm tava ( 35x25 cm ) cu hârtie de copt și răsturnăm compoziția pentru blat în tavă. 

În funcție de cuptor, vom coace blatul timp de 15-20 de minute la 175 de grade. Facem testul cu scobitoarea.

Pentru a pregăti mousse-ul, vom începe prin a fierbe coacăzele împreună cu zahărul până când acesta se va topi + 10 minute.

Vom obține o compoziție asemănătoare dulceții, pe care o vom lăsa să se răcească bine ( este important să nu fie caldă, altfel vom compromite mousse-ul ).

Până când aceasta se răcește, pregătim frișca pe care o mixăm foarte bine ( când începe să se separe oprim mixerul și punem frișca de-o parte ).

Ne-ntoarcem la sosul de coacăze și adăugăm conținutul păstăii de vanilie, apoi, după ce ne-am asigurat că s-a răcit suficient, îl turnăm peste frișcă și mixăm la viteză mică spre medie până când se încorporează.

Însiropăm blatul cu siropul pregătit din ingredientele de mai sus ( se fierb toate, împreună, două minute ).

Întindem mousse-ul de coacăze peste blatul însiropat și dăm la la rece până când pregătim ganache-ul.

Punem ciocolata împreună cu smântâna pentru gătit pe foc mic. Amestecăm continuu. Adăugăm untul și continuăm să amestecăm până când ciocolata se va topi complet. Vom obține un ganache lucios și fin pe care îl vom turna cald peste mousse-ul de coacăze.

Dăm prăjitura la rece pentru cel puțin o oră. Cel mai ușor se taie cu un cuțit cu lama subțire pe care o trecem sub un jet de apă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mousse de coacăze" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise (Reteta Video)