Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

de BakeUpArtist in Dulciuri, 10 Noi 2016 | 3214 vizualizari

 

Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.   

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250g biscuiti digestivi;
  • 100 g unt (topit);
  • 1 lingura zahat pudra;

Mousse de mere

  • 5-6 mere;
  • 1 lingurita scortisoara macinata;
  • 2 linguri de zahar;
  • 1 lingurita amidon;

Crema Ricotta

  • 250 g ricotta;
  • 200 ml smanatana lichida;
  • 150 ml nectar de mere verzi din comert (Santal);
  • 5 g gelatina granule;
  • 2 linguri de zahar pudra;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta:

Blat:

- Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul;

- Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine;

- Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;

Mousse de mere:

- Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică;

- Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara;

- Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des;

- Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând;

- Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;

- După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;

 

Cremă ricotta:

- Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin;

- Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută;

- Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție;

- Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii;

- Dați la rece pentru câteva ore;  

TIPS-URI

1

Puteti combina soiuri diferite de mere, pentru o aroma mai intensa;

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

diaconta 1

11.11.2016, 16:27

Excelent!!!
Si o prezentare de sarbatoare

BakeUpArtist 1

11.11.2016, 23:48

Va multumesc frumos

Rahela Velicu 1

12.11.2016, 19:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de dovleac