Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

de BakeUpArtist in Dulciuri, 10 Noi 2016 | 656 vizualizari

 

Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.   

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250g biscuiti digestivi;
  • 100 g unt (topit);
  • 1 lingura zahat pudra;

Mousse de mere

  • 5-6 mere;
  • 1 lingurita scortisoara macinata;
  • 2 linguri de zahar;
  • 1 lingurita amidon;

Crema Ricotta

  • 250 g ricotta;
  • 200 ml smanatana lichida;
  • 150 ml nectar de mere verzi din comert (Santal);
  • 5 g gelatina granule;
  • 2 linguri de zahar pudra;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta:

Blat:


- Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul;


- Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine;


- Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;



Mousse de mere:


- Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică;


- Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara;


- Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des;


- Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând;


- Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;


- După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;



Cremă ricotta:


- Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin;


- Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută;


- Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție;


- Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii;


- Dați la rece pentru câteva ore;

 

TIPS-URI

1

Puteti combina soiuri diferite de mere, pentru o aroma mai intensa;

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diaconta 1

11.11.2016, 16:27

Excelent!!!
Si o prezentare de sarbatoare

BakeUpArtist 1

11.11.2016, 23:48

Va multumesc frumos

noiinbucatarie 1

12.11.2016, 19:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Churros