Prajitura cu nuca ("Chinezoaica")

de dakris in Prajituri, 18 Feb 2012 | 2590 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:
  • 200 g unt
  • 6 albusuri
  • 100 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 250 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta rom
Pt. glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
Decor
  • 50 g ciocolata topita in 30 ml lapte sau ciocolata amaruie rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca ("Chinezoaica"):

Untul, zaharul si faina se mixeaza. Peste compozitia rezultata adaugam albusurile batute spuma, cacaoa, esenta de rom, nuca macinata si praful de copt stins. Mixam bine aluatul si asezam intr-o tava in care am asezat, in prealabil, hartie pt copt. Se coace la cuptor cca 30 min.


Peste blatul copt se intinde glazura (zaharul pudra amestecat cu galbenusurile) si se mai da la cuptor pentru 10 min.


Peste prajitura coapta, dupa ce s-a racorit un pic, radem ciocolata ori turnam cu lingura ciocolata topita.


Eu prefer cu ciocolata rasa, e mai aspectuoasa asa. Acum aveam ciocolata kinder in frigider si am topit-o in putin lapte, pe foc.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava de aprox 22 x 30.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca ("Chinezoaica")" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

19.02.2012, 17:13

mirela0911 1

19.02.2012, 21:43

Nu am mancat niciodata dar cred ca e tare buna!

dakris 1

20.02.2012, 11:05

Da, Mirela, e foarte buna. La mine a disparut ca prin magie...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune si nuca