Prajitura cu nuca ("Chinezoaica")

de dakris in Prajituri, 18 Feb 2012 | 2950 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:
  • 200 g unt
  • 6 albusuri
  • 100 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 250 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta rom
Pt. glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
Decor
  • 50 g ciocolata topita in 30 ml lapte sau ciocolata amaruie rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca ("Chinezoaica"):

Untul, zaharul si faina se mixeaza. Peste compozitia rezultata adaugam albusurile batute spuma, cacaoa, esenta de rom, nuca macinata si praful de copt stins. Mixam bine aluatul si asezam intr-o tava in care am asezat, in prealabil, hartie pt copt. Se coace la cuptor cca 30 min.


Peste blatul copt se intinde glazura (zaharul pudra amestecat cu galbenusurile) si se mai da la cuptor pentru 10 min.


Peste prajitura coapta, dupa ce s-a racorit un pic, radem ciocolata ori turnam cu lingura ciocolata topita.


Eu prefer cu ciocolata rasa, e mai aspectuoasa asa. Acum aveam ciocolata kinder in frigider si am topit-o in putin lapte, pe foc.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava de aprox 22 x 30.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca ("Chinezoaica")" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

19.02.2012, 17:13

mirela0911 1

19.02.2012, 21:43

Nu am mancat niciodata dar cred ca e tare buna!

dakris 1

20.02.2012, 11:05

Da, Mirela, e foarte buna. La mine a disparut ca prin magie...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Ochi de paun