Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane

de Dea_Dea in Prajituri, 18 Apr 2013 | 2026 vizualizari

 

O minunatie!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • SIROP:;
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 150 gr pireu de castane
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane:

BLATUL:


Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt (20x30), se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 minute. Se scoate la racit pe gratar si se taie in doua.


SIROP:


Apa si zaharul se pun pe foc pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.


CREMA:


Frisca se bate si se incorporeaza in pireul de castane.


ASAMBLARE:


Se insiropeaza blatul, se pune blat, crema, nuca de cocos, blat, crema si la final iar nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

18.04.2013, 22:27

Cat de bine arata!

Dea_Dea 1

18.04.2013, 23:05

Luana am gasit la supermarket pireu de castane la pachet , ca si cel de unt , la 250 gr.

Dea_Dea 1

18.04.2013, 23:05

Va multumesc dragilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos