Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane

de Dea_Dea in Prajituri, 18 Apr 2013 | 2148 vizualizari

 

O minunatie!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • SIROP:;
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 150 gr pireu de castane
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane:

BLATUL:


Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt (20x30), se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 minute. Se scoate la racit pe gratar si se taie in doua.


SIROP:


Apa si zaharul se pun pe foc pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.


CREMA:


Frisca se bate si se incorporeaza in pireul de castane.


ASAMBLARE:


Se insiropeaza blatul, se pune blat, crema, nuca de cocos, blat, crema si la final iar nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
139.99 lei
111.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

18.04.2013, 22:27

Cat de bine arata!

Dea_Dea 1

18.04.2013, 23:05

Luana am gasit la supermarket pireu de castane la pachet , ca si cel de unt , la 250 gr.

Dea_Dea 1

18.04.2013, 23:05

Va multumesc dragilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si cocos