Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de rena in Prajituri, 28 Dec 2013 | 73097 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT NUCA DE COCOS:

  • 6 albusuri
  • 300gr.nuca de cocos rasa
  • 300gr.zahar
  • un praf de sare

CREMA DE VANILIE:

  • 6 galbenusuri
  • 8linguri de zahar
  • 50gr.amidon
  • 300ml.lapte
  • 350ml.frisca
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare

STRATUL DE CIOCOLATA:

  • 200gr.ciocolata
  • 75ml.frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Blat nuca de cocos:



Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza cu ajutorul unei palete. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia ,nivelam si bagam tava in cuptor 160-170 de grade pina se aureste pe deasupra. Dupa ce s-a racit scoatem cu grija blatul din tava (atentie ca se sfarama usor) indepartam hartia si il asezam din nou in tava in care l-am copt tot pe hartie de copt.



Pentru stratul de ciocolata:



Punem ciocolata si frisca pe baie de apa pana se omogeneaza dupa care o turnam imediat peste blat,nivelam si dam tava la rece.


Crema de vanilie: Galbenusurile se amesteca cu zaharul,amidonul si 100ml.lapte rece. Punem restul de lapte la fiert.Cand a dat in fiert turnam peste amestecul de galbenusuri si fierbem incontinuare amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam la racit timp in care batem frisca.Crema racita o mixam cu mixerul si adaugam cate o ligura din frisca batuta pana ce o incorporam pe toata. Aromatizam cu esenta de vanilie. Intindem crema peste stratul de ciocolata,si decoram cu ciocolata rasa. Dam tava la rece pt.cateva ore.



Se portioneaza cu grija cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte.


Spor si Pofta buna!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Criss 1

30.01.2014, 20:36

Aurelia 07_07 1

30.01.2014, 20:40

Ubulika 1

31.01.2014, 00:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiți sprițați