Prajitura cu nuca si crema de caise

de Lavinia in Prajituri, 22 Oct 2013 | 9677 vizualizari

 

O prajitura super aromata si delicioasa !

 

INGREDIENTE

Foile cu nuca:

  • 7 albusuri mari
  • 250 g zahar
  • 110 g faina
  • 120 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de caise:

  • 7 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 200 g dulceata de caise
  • 2 linguri de amidon
  • 200 g unt de calitate

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 2 linguri lichior Amaretto
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de caise:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Cerne faina si adaug-o si pe ea albusurilor amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.


Adauga si nucile macinate si imparte compozitia in 3 . Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace fiecare foaie in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute sau pana se aureste usor .


Lasa foile la racit apoi dezlipeste cu grija hartia de copt .


Intr-o craticioara pune galbenusurile amestecate cu zaharul,amidonul,laptele si dulceata. Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana prinde consistenta. Mixeaza untul spuma apoi adauga lingura cu lingura din crema de caise complet racita si mixeaza pana devine o crema pufoasa.


Pe o tava pune prima foaie apoi adauga 1/3 din crema. Procedeaza la fel si cu celalalte foi avand grija ca si ultima foaie sa fie unsa cu crema. Da prajitura la rece pana se intareste crema . Topeste ciocolata cu frisca si lichiorul Amaretto si las-o sa se racoreasca putin.


Glaseaza prajitura cu ciocolata si mai las-o la rece pentru minim 8 ore(ideal ar fi peste noapte)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

MonaMimi 1

23.10.2013, 18:56

delicioasaaaa

MIUTA 1

23.10.2013, 21:51

Lavinia 1

24.10.2013, 21:32

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krantz