Prăjitură cu pere,caramel şi brânză

de diaconta in Prajituri, 18 Aug 2012 | 3818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1,500 kg pere
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • Esenta vanilie
  • scortisoara
  • Sare
  • Pentru caramel:
  • 400 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru crema de brânza:
  • 500 gr brânza de vaci
  • 250 gr Mascarpone
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri iaurt
  • Coaja de lamaie
  • Esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu pere,caramel şi brânză:

Am preparat mai întâi caramelul.


Am caramelizat zaharul,am luat cratita de pe foc,am lasat sa se potoleasca putin,apoi am adaugat untul,am amestecat bine si apoi am pus si frisca.


Am pus vasul iarasi pe foc si am lasat sa mai fiarba cateva clocote pâna cand sosul are o textura fina uniforma.


Am lasat sa se raceasca.


Perele le-am taiat felii si am scos casuta semintelor.


Intr-o tava am pus caramelul,apoi feliile de pere.Am presarat deasupra putin zahar si scortisoara.


Am pus tava în cuptorul preîncalzit pâna când s-au înmuiat putin perele.


Intre timp am preparat blatul.


Am mixat ouale cu zaharul pâna si-au dublat volumul,am adaugat uleiul câte putin.


La final faina amestecata cu sarea si praful de copt.Am amestecat usor cu un tel.


Am pus compozitia in tava peste pere si am mai lasat la cuptor 35 de minute.


Verificati cu o scobitoare când este copt.


Am oprit focul si am lasat sa se raceasca.


Când s-a racit complet,am desprins marginile prajiturii de catre tava si am rasturnat pe un platou.


Am pus prajitura la frigider si am preparat crema de brânza.


Am mixat toate ingredientele pâna am obtinut o crema fina.


Am pus crema deasupra prajiturii si GATA,ne asezam frumos la masa si mâncam pâna când ne mustra constiinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu pere,caramel şi brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (72)

CEOFIOFI 1

16.09.2012, 15:26

diaconta 1

16.09.2012, 21:04

Ceofiofi multumesc
Interesant ID
Bun venit

babi5 1

14.12.2014, 09:29

Ii place tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta