Prajitura cu rahat

de delia64 in Prajituri, 10 Aug 2014 | 5120 vizualizari

 

Danuta , nora mea graviduta avea pofta de ceva dulce .
Am facut rapid aceasta prajitura si alaturi de inghetata de fructe a fost delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura razatura de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 praf de copt
  • 300 grame rahat
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat:

Separam ouale iar galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul .

Adaugam uleiul , razatura de lamaie ,praful de sare si amestecam bine sa se omogenizeze compozitia .

Batem albusurile si le amestecam cu compozitia de mai sus , adaugam faina si praful de copt .

Tapetam tava cu hartie de copt si rasturnam compozitia in tava , din loc in loc presaram rahat taiat cubulete .

Introducem la cuptorul preancalzit la 180 de grade  pentru 30 de minute.

Cand este rumenit bine blatul facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca in tava .

Pudram cu zahar pudra si servim alaturi de inghetata de fructe.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Oule de casa dau o culoare minunata blatului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

delia64 1

12.08.2014, 19:37

Rocsi draga , eu nu am avut fete asa ca incerc sa fiu mama pentru ele .

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:48

imi place tare mult

delia64 1

26.10.2014, 13:25

reisnaor

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rahat