Prajitura cu rahat, gem si bezea

de Toamna07 in Prajituri, 5 Iun 2014 | 9330 vizualizari

 

Este o prajitura ieftina si foarte gustoasa ; gemul acrisor completeaza perfect rahatul dulce si aromat, iar bezeaua cu nuca....hmmmm . :)
Este extrem de frageda .

 

INGREDIENTE

  • Blat fraged :
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri cu smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • faina cat cuprinde pentru ase forma o coca buna de intins cu vergeaua
  • Ingrediente pentru bezea :
  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu nuca macinata bine
  • esenta de rom
  • 3 linguri zahar
  • Alte ingrediente
  • 6 linguri dulceata de prune
  • 1 cutie cu rahat ( 400 g)
  • zahar farin pt. ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat, gem si bezea:

Intr-un bol  amestecam toate ingredientele pentru blatul fraged,formam o coca si o impartim in doua parti egale.

O parte din coca o intindem pe fundul la tava de copt unsa cu putin ulei si tapetata cu faina ( marimea 22/30 cm ). Ungem foaia cu dulceata sau gem de prune amestecat cu putina esenta de rom.Peste gem asezam felii  subtiri de rahat.

Albusurile le mixam bine cu cele 3 linguri de zahar,un strop esenta de rom si nuca macinata. Intindem bezeaua peste stratul de rahat. A doua parte de aluat se rade pe razatoarea mare si se presara peste bezea.

Dam prajitura super delicioasa la cuptor preincalzit pentru 45 minute,foc mediu,pana se rumeneste usor deasupra.

Cand este rece se pudreaza cu zahar.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat, gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca (de post)