Prajitura cu rahat, gem si bezea

de Toamna07 in Prajituri, 5 Iun 2014 | 4233 vizualizari

 

Este o prajitura ieftina si foarte gustoasa ; gemul acrisor completeaza perfect rahatul dulce si aromat, iar bezeaua cu nuca....hmmmm . :)
Este extrem de frageda .

 

INGREDIENTE

  • Blat fraged :
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri cu smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • faina cat cuprinde pentru ase forma o coca buna de intins cu vergeaua
  • Ingrediente pentru bezea :
  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu nuca macinata bine
  • esenta de rom
  • 3 linguri zahar
  • Alte ingrediente
  • 6 linguri dulceata de prune
  • 1 cutie cu rahat ( 400 g)
  • zahar farin pt. ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat, gem si bezea:

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru blatul fraged,formam o coca si o impartim in doua parti egale.


O parte din coca o intindem pe fundul la tava de copt unsa cu putin ulei si tapetata cu faina ( marimea 22/30 cm ). Ungem foaia cu dulceata sau gem de prune amestecat cu putina esenta de rom.Peste gem asezam felii subtiri de rahat.


Albusurile le mixam bine cu cele 3 linguri de zahar,un strop esenta de rom si nuca macinata. Intindem bezeaua peste stratul de rahat. A doua parte de aluat se rade pe razatoarea mare si se presara peste bezea.


Dam prajitura super delicioasa la cuptor preincalzit pentru 45 minute,foc mediu,pana se rumeneste usor deasupra.


Cand este rece se pudreaza cu zahar.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat, gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mena29 1

05.07.2014, 08:28

La multi ani!

Bunica 1

05.07.2014, 10:39

Buna rau!

reisnaor_2006 1

04.09.2014, 18:09

imi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea