Prajitura cu spuma de ness si bezea

de claudiaO in Prajituri, 20 Feb 2014 | 4340 vizualizari

 

Am facut prajiturica asta pentru ziua mea..un deliciu spumos...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 75g faina
  • 100g miez nuca macinat
  • 1 lingura cacao
Spuma de ness:
  • 200g unt
  • 200g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 3 lingurite ness
  • 200 gr frisca batuta
Bezea:
  • 4 albusuri
  • 120g zahar
Decor: suvite de ciocolata si un praf de cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu spuma de ness si bezea:

Blat: batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sapre; galbenusurile le frecam cu uleiul apoi le adaugam peste albus.Adaugam faina amestecata cu cacaoa si miezul de nuca prajit si macinat.Dam la cuptor in tava de 30x40cm pt cca 20-30 minute, pe hartie de copt.


Spuma de ness:frecam galbenusurile cu zaharul si nessul dizolvat in 20 ml apa, pana formeaza o spuma si punem pe baie de abur pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca, apoi amestecam cu untul moale ; la sfarsit amestecam cu frisca batuta.


Bezea:batem cele 4 albusuri spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul, apoi punem pe baie de abur si amestecam de jos in sus pana se ingroasa.


Asamblare: peste blatul racit punem spuma de ness, apoi asezam bezeaua.


Deasupra trasam cu ciocolata topita dungi .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma de ness si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

claudiaO 1

21.02.2014, 09:02

draga Rinna, am adaugat si untul ; din graba mi-a scapat
Ma bucur ca va place

deyutzky 1

21.02.2014, 16:55

mmm cred ca e tare buna!!

claudiaO 1

21.02.2014, 17:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea