Prajitura cu spuma de ness si bezea

de claudiaO in Prajituri, 20 Feb 2014 | 8008 vizualizari

 

Am facut prajiturica asta pentru ziua mea..un deliciu spumos...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 75g faina
  • 100g miez nuca macinat
  • 1 lingura cacao
Spuma de ness:
  • 200g unt
  • 200g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 3 lingurite ness
  • 200 gr frisca batuta
Bezea:
  • 4 albusuri
  • 120g zahar
Decor: suvite de ciocolata si un praf de cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu spuma de ness si bezea:

Blat: batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sapre; galbenusurile le frecam cu uleiul apoi le adaugam peste albus.Adaugam faina amestecata cu cacaoa si miezul de nuca prajit si macinat.Dam la cuptor in tava de 30x40cm pt cca 20-30 minute, pe hartie de copt.

Spuma de ness:frecam galbenusurile cu zaharul si nessul dizolvat in 20 ml apa, pana formeaza o spuma si punem pe baie de abur pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca, apoi amestecam cu untul moale ; la sfarsit  amestecam cu frisca batuta.

Bezea:batem cele 4 albusuri spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul, apoi punem pe baie de abur si amestecam de jos in sus pana se ingroasa.

Asamblare: peste blatul racit punem spuma de ness, apoi asezam bezeaua.

Deasupra trasam cu ciocolata topita dungi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma de ness si bezea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

claudiaO 1

21.02.2014, 09:02

draga Rinna, am adaugat si untul ; din graba mi-a scapat
Ma bucur ca va place

deyutzky 1

21.02.2014, 16:55

mmm cred ca e tare buna!!

claudiaO 1

21.02.2014, 17:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea